7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. UPDATE. Fostul director Alexandru Gavris, cercetat pentru abuz în serviciu. Directorul...

VIDEO. UPDATE. Fostul director Alexandru Gavris, cercetat pentru abuz în serviciu. Directorul CFR Galați, ridicat de DNA. Procurorii au făcut 22 de percheziții în București, Cluj, Ilfov și Galați

UPDATE. Directorul Căi Ferate Galaţi, Laurenţiu Seceleanu, a fost ridicat, marţi, de procurorii DNA, în urma percheziţiilor făcute la locuinţa sa şi la sediul instituţiei pe care o conduce, în dosarul privind infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012-2014, în care au avut loc descinderi şi la CFR, informează Mediafax.

Percheziţiile făcute în judeţul Galaţi de procurorii anticorupţie au vizat sediul Sucursalei Căi Ferate Galaţi şi locuinţa directorului instituţiei, Laurenţiu Seceleanu.

În urma descinderilor, Seceleanu a fost ridicat de anchetatori şi urmează să fie dus la sediul DNA Cluj, pentru audieri.

 

UPDATE. Fostul director de la CFR Călători, Alexandru Gavriș, cercetat pentru abuz în serviciu. Omul de afaceri Cătălin Mitică este acuzat de constituire de grup infracțional.

Citește și: Omul de afaceri Călin Mitică a devalizat CFR Călători și a "furat" contracte cuvenite CFR Marfă

—-

Procurorii DNA fac, marţi dimineaţă, 22 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Cluj şi Galaţi, fiind vizate şi sediile CFR Călători şi CFR Marfă, precum şi SC Transferoviar Călători, într-un dosar privind infracţiuni de corupţie comise în perioada 2012-2014.

”În cursul dimineții de 28 octombrie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 22 locații situate în mun. București și în județele Cluj, Ilfov, Galați, din care două la sediile unor instituții publice iar restul la sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, informează DNA.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/c96e23eee64363a1956b6e0b38617114/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Conform Mediafax, printre societăţile comerciale vizate de percheziţii se numără şi SC Transferoviar Călători, punctul de lucru din Bucureşti.

De asemenea, surse judiciare au declarat corespondentului că procurorii DNA au descins şi la sediul societății Remarul 16 Februarie.

Contactat de Mediafax, directorul Remarul 16 Februarie, Călin Bărbuțan, a refuzat să ofere informații.

"Nu vreau să comentez pe marginea unei anchete", a spus Bărbuțan.

Remarul 16 Februarie SA a fost înfiinţată în anul 1870 şi este o societate cu capital integral privat, românesc, care are ca obiect principal de activitate construcţia, modernizarea şi repararea materialului rulant de cale ferată.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Cele mai citite

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Israelul a efectuat raiduri aeriene în orașele din nord-estul Libanului

Israelul a efectuat raiduri aeriene în apropierea orașelor Ras Baabelk și Hermel din nord-estul Libanului, au declarat patru surse de securitate pentru Reuters. Israelul a...

Camere video în școli pentru siguranța elevilor

Ligia Deca, ministrul Educației, susține că utilizarea camerelor video în școli va garanta siguranța elevilor. De altfel, instituțiile abilitate și persoanele autorizate vor avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă