16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecial26 de veterani de război din Jandarmerie au fost avansați în grad

26 de veterani de război din Jandarmerie au fost avansați în grad

26 de veterani de război proveniți din Ministerul Afacerilor Interne au fost avansați în grad, astăzi, cu prilejul Zilei Veteranilor de Război.

Avansările în grad s-au realizat printr-un decret al președintelui României, Klaus Iohannis, precum și printr-un ordin al vicepremierului Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.

Veteranii din MAI au participat la al doilea război mondial în cadrul trupelor de jandarmi.

Citește și: Rentele veteranilor de război vor fi mărite cu 75 la sută

Printr-un decret al președintelui Iohannis, patru colonei în retragere, veterani de război din MAI, au primit gradul de general de brigadă în retragere.

În același timp, prin ordinul ministrului Gabriel Oprea, patru ofițeri au fost înaintați în gradul de colonel în retragere, cinci în gradul de locotenent-colonel în retragere, patru în gradul de maior în retragere, doi în gradul de căpitan în retragere și doi la gradul de locotenent în retragere.

De asemenea, cinci subofițeri proveniți din MAI au primit gradul de sublocotenent în retragere.

În contextul acțiunilor care marchează Ziua Veteranilor de Război, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a participat la Adunarea Solemnă a veteranilor, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor decedaţi ca urmare a participării la cel de-al doilea război mondial.

Evenimentul a fost organizat de MAI împreună cu Ministerul Apărării Naționale și Asociația Națională a Veteranilor de Război, la Palatul Cercului Militar Naţional din București.

Citește și:  Armata organizează un maraton în cinstea veteranilor de război

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Monica Niculescu, în finala de dublu a turneului WTA Trophee Clarins de la Paris

Perechea româno-chineză Monica Niculescu/Lin Zhu s-a calificat în finala de dublu a turneului de tenis Trophee Clarins de la Paris, după ce au învins...

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...
Ultima oră
Pe aceeași temă