10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecial220 de poliţişti fac PERCHEZIŢII în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi. Vezi scopul...

220 de poliţişti fac PERCHEZIŢII în Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi. Vezi scopul acţiunii

220 de poliţişti acţionează joi în Bucureşti şi în judeţele  Ilfov şi Călăraşi, executând o serie de percheziţii.

Acţiunea se desfăşoară împotriva membrilor unei grupări de infractori extrem de violenţi.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, infractorii obligau minore să se prostitueze sau le vindeau altor proxeneţi pentru sume între 600 şi 1.000 de euro.

Alte acuzaţii sunt cele de şantaj şi de tulburare a liniştii publice.

De asemenea, membrii grupării dădeau bani cu camătă, apoi îi recuperau prin ameninţări şi violenţă.

Poliţiştii verifică locuinţele membrilor grupării, fiind puse în aplicare 20 de mandate de aducere emise pe numele suspecţilor şi alte 25 de citaţii pentru martori.

Suspecţii şi martorii vor fi duşi la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Structura Centrală, pentru a fi audiaţi, urmând ca anchetatorii să stabilească măsurile preventive în cazul acestora.

Ancheta a fost începută în luna februarie, din cercetări rezultând că gruparea infracţională ar fi fost constituită în jurul liderului, în baza relaţiilor de rudenie dintre membrii.

"Majoritatea membrilor grupării infracţionale sunt bănuiţi că ar fi folosit violenţă în derularea actelor infracţionale, inducând o stare de temere şi încercând să câştige supremaţia în mediul infracţional din Bucureşti, Ilfov şi Călăraşi. Principala activitate a grupării o reprezenta acordarea de împrumuturi băneşti cu camătă persoanelor din anturajul acestora sau persoanelor recomandate de apropiaţi ai grupului", precizează Poliţia Română.

Alţi membri ai grupării se ocupau cu recrutarea, adăpostirea şi transportarea unor tinere minore, pe care le puneau să se prostitueze în Bucureşti şi Ilfov, sumele obţinute astfel fiind împărţite între membrii grupului.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Hidroelectrica și Masdar semnează pentru extinderea scopului acordului de colaborare

O delegație a Hidroelectrica, condusă de Karoly Borbely, președinte al directoratului societății, participă la vizita de lucru în Emiratele Arabe Unite, care are loc...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Poşta Română a finalizat distribuirea pensiilor până pe 15 aprilie

Compania Naţională "Poşta Română" a finalizat distribuirea pensiilor până pe data 15 aprilie, conform calendarului asumat, a anunţat, joi, operatorul poştal naţional. Distribuirea drepturilor sociale...
Ultima oră
Pe aceeași temă