12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecial23 de percheziții în Timiș, Arad și Maramureș pentru destructurarea unei grupări...

23 de percheziții în Timiș, Arad și Maramureș pentru destructurarea unei grupări de traficanţi de ţigări

23 de percheziții au avut loc, miercuri dimineața, în județele Timiș, Arad și Maramureș, fiind vizată o reţea de traficanţi de ţigări, 16 persoane urmând să fie ridicate de anchetatori şi duse la audieri. Între acestea, 15 au loc în județul Timiș, la Timișoara, Beregsău Mare, Utvin și Deta, șase în județul Maramureș și alte două în județul Arad, conform DIICOT.

Anchetatorii vizează o grupare care se ocupa cu traficul de țigări de contrabandă pe care le aducea în țară din Ucraina.

Liderul grupării este din Timișoara, iar țigările erau aduse mai întâi în acest oraș, apoi erau livrate și în alte județe din România, fiind vândute. Au fost capturate aproximativ 60 baxuri ţigări a căror valoare se ridică la suma de 600.000 lei, iar în urma perchezițiilor au mai fost rconfiscaterii aproximativ 400 baxuri ţigări şi suma de 19.000 euro.

 ”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu jumătatea anului 2013, membrii grupului infracţional procurau ţigarete de pe raza judeţelor Maramureş şi Arad, introduse pe teritoriul României din Ucraina şi Serbia, în mod fraudulos, acestea fiind ulterior comercializate în judeţele Timiş, Mehedinţi şi Dolj”, arată DIICOT într-un comunicat de presă.

La sediul D.I.I.C.O.T  – Serviciul Teritorial Timişoara urmează să fie audiate 20  de persoane.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă