11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. 23 de percheziții, în Argeș, la membrii a două grupări interlope....

UPDATE. 23 de percheziții, în Argeș, la membrii a două grupări interlope. 19 persoane, duse la audieri, șapte, reținute. Zeci de mii de euro, confiscați

UPDATE.  La perchezițiile desfășurate, polițiștii au identificat și ridicat 20.800 de euro, 3.350 de lei, bani susceptibili a proveni din săvârșirea de infracțiuni. De asemenea, au ridicat 48 de m.c. de material lemnos pentru care nu existau documente de provenienţă, au depistat 3 instalaţii artizanale de prelucrat şi debitat material lemnos tip gater ce funcţionau ilegal, precum și 46 de butoaie din lemn, de diferite capacităţi.

La una dintre locuințele percheziţionate, poliţiştii au identificat un exemplar de căprior ţinut în captivitate, fiind întocmit dosar de cercetare penală pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la protejarea fondului cinegetic.

În baza mandatelor de aducere, 19 persoane au fost conduse la sediile Poliţiei din Câmpulung şi Piteşti, acestea fiind cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, camătă şi fals în declaraţii, respectiv tăiere ilegală, sustragere de material lemnos, complicitate la tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos.

Faţă de 7 persoane a fost luată măsura reţinerii pentru 24 ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de 5 septembrie a.c. să fie propusă arestarea preventivă a acestora. De asemenea, 12 persoane sunt cercetate în stare de libertate.

23 de percheziții au loc, joi dimineață, în județul Argeș. Peste 100 de poliţişti au descins la membrii a două grupări suspectate de cămătărie, şantaj, fals în declaraţii, furt din locuinţe şi case de vacanţă, tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos, informează IGPR și DIPI.

Polițiștii spun că suspecţii ar fi adus, din 2011 până în prezent un prejudiciu patrimoniului privat estimat până în prezent la 150.000 de lei.

La percheziţi participă peste 100 de poliţişti din cadrul IPJ Argeş, din structurile de investigații criminale, ordine publică, ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, precum şi jandarmi.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI) care a documentat o serie de activităţi infracţionale la regimul silvic. Ca urmare a acestor informații informaţiilor obţinute, poliţişti de la IPJ Argeş efectuează, în data de 04.09.2014, 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Argeş, la persoane suspectate de comiterea de infracţiuni la regimul silvic – tăieri ilegale şi sustragere de material lemnos, prejudiciul estimat în cauză fiind de aproximativ 60.000 lei.

Urmează ca, la finalizarea acţiunii, suspecţii să fie conduşi la audieri, pentru dispunerea de măsuri legale.

De asemenea, acțiunea a beneficiat și de sprijinul SRI.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă