11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecial24 de persoane, trimise în judecată pentru proxenetism şi prostituție în hoteluri...

24 de persoane, trimise în judecată pentru proxenetism şi prostituție în hoteluri de lux

24 de persoane au fost trimise în judecată, vineri, într-un dosar de proxenetism.

Suspecții sunt acuzați că racolau clienți pentru prostituate, mai ales turişti străini, în hoteluri de lux din Capitală, informează Mediafax.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni de proxenetism a 24 inculpaţi în acest dosar.

Au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, Florian Dragomir, Ion Ivașcu, Sorin Puica, Jean Nicolae, Ilie Ocnașu, Paul-Cristian Ivan, Costin Ilie, Luiza-Maria Lungan, Ionel Manea, George Dumitrescu, Paul Niculae și Ștefan Ocnașu.

De asemenea, au fost deferiți justiție, sub control judiciar sub cauţiune, Constantin Vasile, Maria Trache, Alexandru-Mihail Ilie, Alexandru-Octavian Neagu, Gheorghe Ivan, Alexandru-Cătălin Lazăr, și în stare de libertate Ana Pascari, Dragoș Cioceanu, George-Laurențiu Manea, Stelian Păuna, Ionuț-Claudiu Costescu și Cristin Nicoleta Ion.

Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2013 – octombrie 2014, inculpaţii au racolat clienţi amatori de servicii sexuale contracost din vecinătatea unor cunoscute hoteluri situate în zone centrale şi ultracentrale ale Bucureştiului.

În îndeplinirea activităţii infracţionale, inculpaţii foloseau mai multe persoane de sex feminin ce practicau prostituţia în schimbul unor sume de bani, acestea utilizând numere de telefon ce figurau ca numere de contact la diverse anunţuri privind prestarea de servicii sexuale, prin intermediul unor site-uri.

Prostituatele locuiau împreună cu proxeneţii, cu care au relaţii de concubinaj, împărţind sumele de bani obţinute.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei, estimează Ludovic Orban

"Nicușor Dan va câștiga un nou mandat la Primăria Capitalei", estimează deputatul Ludovic Orban, după ce Cătălin Cîrstoiu s-a retras din competiția pentru funcția...
Ultima oră
Pe aceeași temă