19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecial243 de persoane au fost păcălite de doi tineri care promiteau locuri...

243 de persoane au fost păcălite de doi tineri care promiteau locuri de muncă în străinătate

 243 de persoane au fost păcălite de doi tineri din Hunedoara care le-au promis că le găsesc locuri de muncă în străinătate. Dintre aceste persoane, cele mai multe sunt din București- aproximativ jumătate din numărul lor, restul fiind din țară. 

Cei doi tineri au fost reținuți joi, după ce au fost audiați de polițiștii Capitalei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada ianuarie 2015 – ianuarie 2016, au cei doi solicitat victimelor diferite sume de bani, sub pretextul unui comision pe care firma angajatoare l-ar percepe, pentru întocmirea documentaţiei necesare în vederea obţinerii unui loc de muncă în străinătate.

În urma investigaţiilor desfăşurate a rezultat faptul că tinerii au indus în eroare 243 de persoane vătămate din Bucureşti şi din ţară, determinându-le să le remită diverse sume de bani, prejudiciul total creat fiind estimat la suma de 100.000 de lei.

Bănuiţii au fost depistaţi în Hunedoara, judeţul unde aceştia domiciliază şi au fost conduşi pentru audieri la sediul Secţiei 19 Poliţie.        

Cercetările sunt continuate de către Poliţia Capitalei şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de înşelăciune, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române precum şi de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.

Cele mai citite

Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation, acțiuni în instanțe prin care contestă sechestrul pus de autorităţile române

Acţionarul majoritar al companiei Roşia Montană Gold Corporation SA, Gabriel Resources, a dat în judecată Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Alba, Agenţia...

Ion Țiriac va construi o arenă de tenis la Otopeni: “Se face, dar durează birocraţia”

Ion Țiriac a anunțat, după finala de la Țiriac Open, că intenționează să construiască o arenă de tenis la Otopeni, care să găzduiască turneul...

Nici în 2024 nu vor fi taxe noi, promite Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președinte al PNL, promite că, în anul 2024, în România nu vor fi "taxe noi". "Cota unică este foarte atractivă...
Ultima oră
Pe aceeași temă