17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecial30 de persoane, audiate la IPJ Argeș într-un dosar de evaziune fiscală...

30 de persoane, audiate la IPJ Argeș într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani

Peste 27.000 de lei, carduri bancare, unităţi de calcul, înscrisuri, documente de evidenţă contabilă şi două dispozitive DVR au fost ridicate de poliţiştii de investigare a fraudelor din Argeş, în urma a 11 percheziţii domiciliare efectuate miercuri dimineaţă. 30 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul IPJ Argeş.

În urma celor 11 percheziţii desfăşurate în această dimineaţă de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Argeş, au fost depistate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe carduri bancare, unităţi de calcul, înscrisuri, documente de evidenţă contabilă, două dispozitive DVR şi 27.000 de lei.

De asemenea, 30 de persoane au fost conduse pentru audieri la sediul I.P.J. Argeş.

Totodată, faţă de un bărbat de 47 de ani, din Bucureşti, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi angajarea a mai mult de 5 persoane, fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

Cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea şi probarea întregii activităţi infracţionale.

Reamintim că, la data de 16 iulie a.c. începând cu ora 07.00, peste 100 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, cu sprijinul şi îndrumarea de specialitate a Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R., au efectuat 11 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Argeş, Ilfov şi în municipiul Bucureşti.

În cadrul dosarului instrumentat de poliţiştii argeşeni, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, sunt vizate 2 societăţi comerciale şi 2 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi angajarea a mai mult de 5 persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă.

Din cercetările efectuate a reieşit faptul că, în perioada 2011 – până în prezent, persoanele percheziţionate ar fi omis în tot sau în parte evidenţierea în actele contabile ori alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Totodată, persoanele sunt bănuite că, în perioada 2011-2014, ar fi angajat aproximativ 100 de persoane, fără a încheia contracte individuale de muncă, pentru tăinuirea sursei impozabile de venit în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Prejudiciul estimat creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit şi T.V.A este de peste 350.000 lei.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., D.I.P.I. şi S.R.I.. La activităţi au participat şi jandarmi.

Cele mai citite

Miron Cosma, urmărit penal în dosarul Mineriadei, dă vina pe Ion Iliescu

Miron Cosma, fost lider al minerilor din Valea Jiului, dă vina pe Ion Iliescu pentru victimele înregistrate în timpul Mineriadei din 13 - 15...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă