27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecial30 de revoluționari protestează la sediul Guvernului

30 de revoluționari protestează la sediul Guvernului

Aproximativ 30 de revoluţionari, dintre care doi sunt în greva foamei, protestează, luni, în apropierea sediului Guvernului, relatează Mediafax. Oamenii sunt nemulţumiţi de neacordarea tuturor indemnizaţiilor prevăzute de Legea 341/2004.

Cele aproximativ 30 de persoane, care protestează în parcul din faţa Muzeului "Grigore Antipa", spun că au venit din solidaritate faţă de cei doi protestatari care se află în greva foamei.

Manifestanţii au agăţat de copacii din parc bannere mari inscripţionate cu revendicările lor: "Solicităm dialog cu Victor Ponta", "Cerem respectarea tuturor legilor", "Vrem să redăm speranţa tinerilor şi să ştergem lacrimile bătrânilor", "Greva foamei împotriva corupţiei generalizate ridicată la rang de politică de stat".

De asemenea, revoluţionarii au scandat şi au spus în cor "Tatăl nostru", precizând că în acest fel se roagă pentru cei doi revoluţionari care sunt în cea de-a nouăsprezecea zi de grevă a foamei, dar şi pentru cei care care au murit în Revoluţia din 1989.

Preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Dumitru Dincă, a declarat pentru MEDIAFAX că iniţial cinci persoane, printre care şi el, au intrat în greva foamei. El a precizat că, din cauza unor probleme de sănătate, a fost nevoit, împreună cu alţi doi colegi, să renunţe la această formă de protest, dar continuă să-şi susţină colegii.

"Cerem respectarea statului de drept şi respectarea tuturor legilor: Legea pensionarilor, Legea sănătăţii, Legea învăţământului, Legea protecţiei sociale, precum şi Legea 341/2004 cu privire la recunoştinţa poporului român acordată revoluţionarilor eroi, fără de care nu s-ar fi putut face trecerea de la comunism la democraţie şi statul de drept pe care premierul îl ignoră şi îl calcă în picioare. Dorim dialog pentru că problemele noastre nu mai sunt unilaterale, sunt ale întregii societăţi civile", a spus Dincă.

Proteste ale unui grup de revoluţionari au avut loc şi în luna mai, în apropierea sediului Guvernului, la unele dintre acţiuni jandarmii fiind nevoiţi să intervină, după ce manifestanţii au blocat, pentru scurt timp, Bulevardul Kiseleff sau Bulevardul Aviatorilor.

Premierul Victor Ponta declara că în România sunt 4-5.000 de revoluţionari care au luptat în decembrie '89 şi care şi-au riscat viaţa, iar drepturile acestora vor fi achitate, existând fonduri alocate în acest sens. Premierul preciza că sunt însă şi "impostori revoluţionari făcuţi de echipa Dumitru Costin – Mihăieş", iar aceştia nu vor fi niciodată plătiţi.

Cele mai citite

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează "Planul pentru București". Sebastian Burduja vorbește...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...
Ultima oră
Pe aceeași temă