10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecial3000 de luptători din Forța NATO de Reacție Rapidă se antrenează în...

3000 de luptători din Forța NATO de Reacție Rapidă se antrenează în Letonia. România a trimis infanteria marină

Un pluton din cadrul Batalionului 307 Infanterie Marină al României se antrenează în aceste zile în Letonia, în cadrul unui exercițiu NATO denumit "Silver Arrow 2016".

La exercițiul din perioada 17-31 octombrie participă 3000 de militari din Lituania, Estonia, Albania, SUA, Canada, Marea Britanie, Olanda, România, Germania şi Lituania.

"Silver Arrow 2016" are ca obiectiv verificarea şi creşterea nivelului de cooperare şi interoperabilitate a structurilor de reacţie rapidă ale NATO, a structurilor de tipul VJTF (Forța întrunită cu grad foarte înalt de operativitate), precum şi consolidarea unor structuri de comandă integrată a forţelor, a anunțat Statul Major al Forțelor Navale Române.

Participarea militarilor români la acest exercițiu reprezintă o confirmare oficială a prezenței României în Forța de Reacție Rapidă a NATO.

Exercitiul din Letonia include antrenamente în comun, trageri de luptă, exerciţii în dublă partidă, prezentări de tehnici şi proceduri, exerciţii de antrenament a unor structuri de comandă.

Exercitiul este de tip "Joint" (Reunit), reuşind să integreze forţe armate terestre din nouă state, precum şi forţe care aparţin aviaţiei, artileriei terestre şi antiaeriane, structurilor C.B.R.N. şi geniu, infanteriei marine din SUA, Olanda şi România, structurilor de forţe speciale şi de război electronic, în paralel cu o desfăşurare impresionantă de forţe de sprijin logistic.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă