15.5 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecial3000 de oameni au PROTESTAT la Galaţi. Ei au scandat numele Valentinei,...

3000 de oameni au PROTESTAT la Galaţi. Ei au scandat numele Valentinei, fata care a murit în INCENDIUL din COLECTIV

UPDATE 23,15:  Protestul din municipiul Galaţi, la care au participat 3.000 de oameni, s-a încheiat vineri în jurul orei 23.

Marşul a trecut pe la Prefectură, Catedrală şi Spitalul Judeţean de Urgenţă, unde protestatarii au aplaudat cadrele medicale.

De la Catedrala Episcopală, manifestanţii s-au întors la Prefectură, unde au huiduit şi au scandat: “Toate partidele/aceeaşi mizerie”, “Libertate”, “Jos corupţia”, “România s-a trezit” şi “Bucureşti nu uita/Galaţiul e de partea ta”, exprimându-se în aceeaşi manieră şi când au trecut prin faţa Primăriei şi prin faţa sediilor partidelor politice.

Numărul protestatarilor de la Galaţi a ajuns la 3.000, în prezent aceştia îndreptându-se spre Catedrala Arhiepiscopală, după ce s-au oprit la Prefectură şi la monumentul eroilor Revoluţiei, informează  Mediafax.

Participanţii la miting au cântat imnul naţional şi au scandat numele Valentinei, gălăţeanca moartă în incendiul din Colectiv.

Cei aproximativ 3.000 de manifestanţi au scandat, în faţa sediului Prefecturii, “Hoţii”, “Unitate”, “Afară cu mafia din ţară” şi au purtat un steag tricolor de mari dimensiuni, urcând apoi pe treptele Prefecturii.

Manifestanţii au mers apoi vizavi de sediul Prefecturii, la monumentul eroilor Revoluţiei din 1989, unde au cântat Imnul Naţional, dar au scandat şi “Valentina”, numele tinerei de 27 de ani, din Galaţi, care a decedat în incendiul de la Clubul Colectiv.

La ora actuală, manifestanţii se deplasează către Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

Oamenii spun că au ieşit în stradă pentru o schimbare la nivelul întregii societăţi. “Sunt aici pentru că am un copil de zece ani şi pentru că de câţiva ani am vrut să plec în străinătate dar nu am avut bani. Acum, pentru prima dată, am simţit un spirit civic pe care nu l-am mai avut până acum. Vrem o schimbare”, a spus Simona, o fată de 37 de ani.

“A fost o vărsare de sânge care trebuie pedepsită şi vom avea grijă pentru asta. Am ieşit în stradă pentru ei, pentru că am avut prieteni acolo la Colectiv mai mult decât prieteni fraţi care au murit fără nicio vină. Nu ar fi trebuit să se întâmple lucrul ăsta şi trebuie pedepsiţi vinovaţii”, a spus Andreea Dragu, o adolescentă de 16 ani.

Iniţial, aproximativ 1.500 de tineri care s-au mobilizat pe Facebook, ca şi în zilele precedente, s-au adunat în Parcul din cartierul gălăţean “Ţiglina 1”, de unde au plecat în marş către sediul Prefecturii Galaţi, ocupând o bandă de circulaţie a străzii Brăilei, din municipiul Galaţi.

Manifestanţii fluturau steaguri tricolore şi scandează lozinci precum: “Colectiv”, “Uniţi salvăm România”, “Libertate”, “Împreună rezistăm”, “Toate partidele, aceeaşi mizerie” şi agită pancarte cu pe care se poate citi: “Jos corupţia”, “Alegeri anticipate”, “Bunicii la război, părinţii la Revoluţie, e rândul nostru acum”.

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

SUA îndeamnă Turcia și Israelul să-și rezolve diferendele

Statele Unite(SUA) au îndemnat luni Turcia şi Israelul să rezolve diferendele dintre ele, după ce Ankara a anunţat că suspendă relaţiile comerciale în încercarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă