19.6 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecial31 de percheziții, la Galați. Sunt vizate brutării, magazine de pâine și...

31 de percheziții, la Galați. Sunt vizate brutării, magazine de pâine și benzinării

31 percheziţii, au loc, vineri, la Galați, într-un dosar penal de evaziune fiscală şi spălare de bani, la sediile, punctele de lucru şi domiciliile administratorilor unor societăţi comerciale ce au ca obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor de morărit şi panificaţie, comercializarea combustibililor lichizi şi o exploatare de agregate mineraliere. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 1.700.000 de lei.

”În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul, poliţişti de ordine publică şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Galaţi efectuează 31 de percheziţii în judeţul Galaţi, dintre care 23 la sediile unor societăţi comerciale şi 8 la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Percheziţiile vizează ridicarea de documente financiar-contabile, care privesc relaţiile comerciale, sume de bani şi documentele de plată, pentru probarea activităţii infracţionale”, informează Poliția Română într-un comunicat de presă.

Din cercetări a reieşit că începând din 2010 până în prezent, reprezentanţii societăţilor comerciale nu ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale, creând un prejudiciu de aproximativ 1.700.000 de lei.

30 de persoane vor fi conduse la sediul I.P.J. Galaţi, pentru audieri.

La acţiunea coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, participă şi inspectori din cadrul Direcţiei Naţionale Antifraudă, lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, inspectori vamali şi jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău. 

Cele mai citite

Ghid complet despre tâmplărie din aluminiu

Tâmplăria din aluminiu a devenit o alegere populară pentru multe proiecte de construcție și renovare datorită proprietăților sale durabile și esteticii versatile. În acest...

România va avea cel mai mare skate park din estul Europei

Baza sportivă şi de agrement "Dumitru Dobrescu" din Slatina, unde municipalitatea a amenajat un skate park ce corespunde cerinţelor practicanţilor acestui sport şi care,...

Ministerul Agriculturii, despre banii încasați de beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

Beneficiarii Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) au primit în această săptămână în conturile bancare o nouă tranşă de plată în valoare totală...
Ultima oră
Pe aceeași temă