17.6 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecial35 de gospodării inundate în judeţul Dolj

35 de gospodării inundate în judeţul Dolj

Ploile din ultimele ore au produs inundaţii şi în localitatea doljeană Cleanov, unde 35 de gospodării sunt afectate de apele revărsate ale râului Desnăţui, iar autorităţile spun că sunt în alertă pentru situaţia în care se va impune evacuarea persoanelor, potrivit Mediafax.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă (ISU) Dolj, mai multe echipaje de pompieri intervin în localitatea Cleanov, unde 35 de gospodării, respectiv curţi şi anexe gospodăreşti, au fost inundate de o viitură pe râul Desnăţui.

De asemenea, la faţa locului se află şi prefectul judeţului Dolj, Marius Deca.

"Am cerut o evaluare a gospodăriilor inundate, primarul a plecat să facă această inventariere, sunt aproximativ 30-35 de gospodării afectate, vedem şi în ce măsură, până unde a ajuns apa", a declarat prefectul judeţului Dolj.

Autorităţile spun că sunt în alertă pentru situaţia în care se va impune evacuarea persoanelor şi că au pregătit o cameră în sediul primăriei, dacă localnicii vor fi evacuaţi.

Judeţele Mehedinţi, Gorj şi Caraş-Severin se află, duminică, între orele 01.00 şi 11.00, sub avertizare cod portocaliu de ploi torenţiale şi vijelii, iar alte 19 judeţe au fost atenţionate cu cod galben, valabil de sâmbătă seară până luni dimineaţă.

Cele mai citite

VIDEO. Spectacol pe cerul României. Aurora boreală, la o intensitate care nu a mai fost observată de sute de ani

Aurora boreală, unul dintre cele mai fascinante fenomene naturale, a oferit un spectacol rar și uimitor în noaptea de vineri spre sâmbătă, surprinzând locuitorii...

Rusia – Ucraina, ziua 787: Peste 1.700 de localnici, nevoiți să se refugieze din Harkov

Ofensiva terestră rusă din regiunea Harkov din nord-estul Ucrainei a determinat evacuarea a 1775 de locuitori, a comunicat ast[zi în mediile sociale guvernatorul regiunii,...

ONU cere anchetă independentă, după descoperirea unor gropi comune în Gaza

Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) a cerut vineri o anchetă "independentă" şi "imediată" după descoperirea în jurul spitalelor din Gaza a...
Ultima oră
Pe aceeași temă