20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecial50 de persoane, arestate la domiciliu și peste 100, sub control judiciar,...

50 de persoane, arestate la domiciliu și peste 100, sub control judiciar, în ultima săptămână

Peste 50 de persoane au fost arestate la domiciliu și peste 100 au fost plasate sub control judiciar, în ultima săptămână, informează Poliția Română.
În perioada 24 – 30 aprilie, la nivel naţional, au fost dispuse măsuri preventive de supraveghere judiciară faţă de 174 de persoane şi au fost înregistrate 34 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere judiciară dispuse iniţial, cu alte măsuri, scrie Mediafax.
Poliţiştii supraveghează 53 de persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, 119 persoane, pe numele cărora a fost dispusă măsura controlului judiciar, precum și două persoane, care au fost puse sub control pe cauțiune.
Tot în această perioadă, la nivel naţional au fost înregistrate 34 de înlocuiri ale măsurilor preventive de supraveghere dispuse iniţial, cu alte măsuri.
Măsura controlului judiciar dispusă iniţial a fost înlocuită, în două cazuri, cu măsura arestului la domiciliu, cu arestarea preventivă, în opt cazuri, cu executarea pedepsei cu închisoarea, în nouă cazuri, iar într-o situaţie, a fost înlocuită cu o condamnare cu suspendarea executării pedepsei.
De asemenea, măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu arestarea preventivă, în șase cazuri, iar în alte șapte situaţii, a fost înlocuită cu executarea pedepsei cu închisoarea.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă