9.9 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecial50 de persoane, audiate în ultimele trei zile, în dosarul privind incendiul...

50 de persoane, audiate în ultimele trei zile, în dosarul privind incendiul din clubul Bamboo. Procurorii de la Parchetul Tribunalului București au ridicat documente de la spitalele în care au fost internați răniții

50 de persoane au fost audiate, în trei zile, de procurorii Parchetului Tribunalului București, în legătură cu incendiul din clubul Bamboo. Printre persoanele care au dat explicații în fața procurorilor sunt și reprezentanții firme. Totodată, au fost ridicate documente de la spitalele unde au fost internați răniții și de la mai multe instituții. Cu toate acestea, cercetarea la fața locului nu a putut fi făcută, din cauză că există riscul de prăbușire a structurii metalice a clădirii.

Parchetul Tribunalului București precizează, într-un comunicat de presă remis redacției, că între 21 și 23 ianuari au fost audiate 50 de persoane, angajați și persoane care au fost în club în noaptea incendiului, dar și reprezentanții legali ai firmei care deține clubul, pentru a stabili circumstanțele în care a luat foc clădirea.

Totodată, sursa citată precizează că, în aceeaşi perioadă, a fost monitorizată starea persoanelor internate şi au fost ridicate înscrisuri medicale de la spitalele la care au fost transportate persoanele cu hipotermie sau intoxicate cu fum în urma incendiului.

În plus, a fost ataşată la dosarul cauzei documentaţia transmisă de instituţiile publice cu atribuţii în autorizarea şi verificarea activităţii clubului, prespectiv de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Locală Sector 2 şi Primăria Sectorului 2, aceasta fiind în prezent analizată de anchetatori.

Cercetarea la faţa locului a fost iniţiată sâmbătă, în cazul exteriorului construcţiei, respectiv în proximitatea zonei afectate de incendiu, însă desfăşurarea acestei activităţi a fost influenţată de faptul că intervenţia pentru stingerea incendiului a fost una de durată, dată fiind amploarea acestuia, incendiul fiind declarat lichidat luni 23 ianuarie, a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.

În această perioadă, au fost analizate posibilităţile tehnice de continuare a cercetării la faţa locului de către procurorii criminalişti de la Parchetul Tribunalului Bucureşti şi ofiţerii de poliţie de la Serviciului Omoruri şi Serviciului Criminalistic din Poliţia Capitalei, activitate care presupune îndepărtarea unor părţi semnificative din structura metalică a clădirii în care funcţiona clubul Bamboo, în condiţiile în care riscul de prăbuşire este extrem de mare, aspect constatat atât de către pompierii care au acţionat pentru stingerea incendiului, cât şi de către reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Astfel, au avut loc consultări repetate la locul producerii incendiului cu specialişti de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul de Stat în Construcţii, până în prezent nefiind identificate resursele necesare pentru realizarea acestei intervenţii, nici în ceea ce priveşte utilajele – cele deţinute neavând anvergura necesară, date fiind şi particularităţile perimetrului în care trebuie să fie efectuată intervenţia -, nici în ceea ce priveşte personalul calificat pentru manevrarea unor astfel de utilaje, mai precizează procurorii Parchetului Tribunalului București.

Procurorii au deschis sâmbătă dosar penal, în urma incendiului din clubul Bamboo, fiind începută urmărirea penală in rem pentru distrugere din culpă, având ca urmare vătămarea mai multor persoane. În urma incendiului din Clubul Bamboo, 44 de persoane au ajuns la şase spitale din Capitală, pentru îngrijiri medicale, dintre care luni mai erau internate două la Spitalul Floreasca şi una la Spitalul Pantelimon.

Anchetatorii au declarat că, din datele de până acum, nu există indicii ca incendiul să fi fost declanşat de o mână criminală.

Cele mai citite

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă