11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecial600 români, arestaţi prin Interpol în 2015

600 români, arestaţi prin Interpol în 2015

Aproape 600 de persoane urmărite internaţional de autorităţile române au fost arestate şi alte 62 au fost localizate în străinătate în vederea extrădării, cu ajutorul Organizaţiei Internaţionale de Poliţie Criminală – Interpol, în prima jumătate a anului, informează Poliția Română.

În prima jumătate a anului, prin intermediul Interpol, Poliţia Română a procesat 82.837 de mesaje operative, ceea ce a condus la arestarea a 595 de persoane urmărite internaţional de autorităţile române şi la localizarea în străinătate în vederea extrădării a altor 62 de persoane.

Dintre acestea, 68 de persoane au fost arestate sau localizate în afara spaţiului Schengen, în ţări precum Rusia, SUA, Cipru, Canada, Peru, Israel, Turcia, Panama, Ucraina, Armenia şi Emiratele Arabe Unite.

Schimbul operativ de informaţii realizat în acest interval a determinat revocarea urmăririi a 499 de persoane ca urmare a extrădării, iar 184 au fost transferate în România în vederea continuării executării pedepsei închisorii.

Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală – Interpol, în cadrul căreia România are calitatea de membru fondator, a fost creată ca reacţie la dezvoltarea criminalităţii internaţionale. Birourile centrale naţionale Interpol sunt formate din funcţionari naţionali şi constituie punctele de sprijin naţionale ale cooperării poliţieneşti internaţionale, funcţionând în fiecare stat membru.

În acest an, având în vedere contribuţia Poliţiei Române la creşterea şi dezvoltarea cooperării poliţieneşti internaţionale, cea de-a 43-a Conferinţă Regională Europeană Interpol a fost organizată la Bucureşti.

Cele mai citite

Prețului RCA-ului, plafonat. Transportatorii acuză că este o păcăleală

Prețurile RCA ar putea rămâne plafonate până la 30 iunie 2024. Este propunerea Ministerului de Finanțe, care a pus aseară în dezbatere publică un proiect de hotărâre...

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...
Ultima oră
Pe aceeași temă