21.3 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE: Omul de afaceri Georgică Cornu, reținut în dosarul de evaziune fiscală

UPDATE: Omul de afaceri Georgică Cornu, reținut în dosarul de evaziune fiscală

UPDATE: Omul de afaceri Georgică Cornu a fost reținut, marți seară, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro, relatează B1 Tv.

UPDATE: Omul de afaceri Georgică Cornu a fost adus, marţi, la audieri, la sediul Poliţiei Judeţene Mehedinţi,după ce a fost ridicat de la locuinţa sa din Timişoara, în urma percheziţiilor făcute în Bucureşti şi zece judeţe, în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro, potrivit Mediafax

Georgică Cornu a spus că nu are nicio implicare în dosarul în care este audiat.

——–

300 de polițiști au descins la mai multe adrese din Capitală și alte județe. Astfel, în dimineața zilei de marți au loc 61 de percheziții la suspecți de evaziune fiscală și spălare de bani, potrivit Mediafax

Omul de afaceri Georgică Cornu şi Nicolae Semen, administratorul unei firme deținute de familia primarului orașului Baia de Aramă, Rafael Dunărințu, sunt vizaţi în dosarul de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste nouă milioane de euro în care au loc percheziții în Bucureşti și în zece judeţe.

Marți dimineață, polițiștii fac percheziții atât la sediul unor firme ale lui Georgică Cornu, din Timișoara, cât și la locuinţa acestuia.

Surse judiciare au declarat că omul de afaceri Georgică Cornu ar urma să fie dus la audieri la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, împreună cu fostul administrator al grupului de firme Confort, Lucian Caraiman. De asemenea, alte 49 de persoane vor fi duse la audieri în urma perchezițiilor. 

Totodată, în acest dosar ar fi vizat și Nicolae Semen, administratorul unei firme deținute de familia primarului orașului Baia de Aramă, Rafael Dunărințu, acesta urmând, de asemenea, să fie dus la audieri.

Prejudiciul estimat este de 9 milioane de euro.

Din cercetări, a rezultat faptul că, în perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale, potrivit comunicatului Poliției. 

De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro (peste 1 miliard de lei), pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit.

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacţii financiare, respectiv depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestor valori prin conturile bancare ale societăţilor. Astfel, aceştia ar fi disimulat provenienţa şi circulaţia banilor.

Cele mai citite

România are nevoie de o nouă generație de lideri politici, educați pe modelul occidental, consideră rectorul SNSPA

România trebuie "să investească încredere într-o nouă generație de lideri politici, educați și formați pe modelul occidental", consideră profesorul Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale...

Echipă mixtă română de tenis de masă, calificată la Olimpiadă

Perechea română alcătuită din Ovidiu Ionescu şi Bernadette Szocs s-a calificat pentru proba de dublu mixt din cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, a...

Polonia verifică dacă judecătorul fugit în Belarus a spionat împotriva țării sale

Tomasz Szmydt, un judecător de la un Tribunal administrativ din Varşovia, a cerut luni azil în Belarus, spunând că a acţionat în semn de...
Ultima oră
Pe aceeași temă