13.1 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Percheziții la Parchetul Judecătoriei Orşova, într-un caz de corupție. Prim-procuroarea Carmen...

UPDATE. Percheziții la Parchetul Judecătoriei Orşova, într-un caz de corupție. Prim-procuroarea Carmen Sîrboiu, supectată de luare de mită, va fi adusă la București pentru audieri

UPDATE. Percheziţiile făcute de procurorii anticorupție la Parchetul Judecătoria Orşova s-au încheiat, marţi după-amiază, iar prim-procurorul Carmen Sârboiu, suspectată că ar fi lua mită de la oameni de afaceri, va fi adusă în Capitală pentru a fi audiată la DNA.

UPDATE.  Prim-procuroatrea Parchetului Judecătoriei Orşova, Carmen Sîrboiu, suspectată de DNA că ar fi lua mită de la oameni de afaceri cărora le promitea că va interveni la factori de decizie în cazul unor presupuse fapte de evaziune comise de aceştia, a fost ridicată de anchetatori de la locuința sa, anunță Mediafax.

Marți dimineață, în jurul orei 9.45, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Orşova, Carmen Sîrboiu, a fost ridicată de la locuința sa din Drobeta Turnu Severin, unde anchetatorii au făcut percheziții.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) efectuează percheziții în 8 locații situate în municipiile Drobeta Turnu-Severin și Orșova, din care 2 sunt sediile unor instituții publice de interes local, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, într-un caz de corupție, a anunțat instituția.

Anchetatorii arată că este vizat și Parchetul Judecătoriei Orşova, precum și locuinţa şefului instituţiei, surse judicare declarând că magistratul este suspectat de trafic de influenţă.

Surse judiciare arată au declarat că printre  instituţiile publice unde au loc percheziţii se află şi un liceu din Orşova.

Anchetatorii percheziţioneză şi locuinţa prim-procurorului Parchetului Orşova, Carmen Sîrboiu, precum şi locuinţele unor oameni de afaceri, au precizat sursele citate, arată Mediafax.

Prim-procurorul Carmen Sîrboiu este suspectată că ar fi lua mită de la oameni de afaceri, cărora le promitea că va interveni la factori de decizie în cazul unor presupuse fapte de evaziune pe care le făceau aceştia. Şeful Parchetului Orşova ar fi primit, în schimb, bani şi bunuri, printre care materiale de construcţii, iar la cele două vile ale sale ar fi fost trimişi oameni să lucreze.

Procurorii beneficiază de sprijin din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă