14.8 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecial800 de persoane dintr-o comună buzoiană, izolate de 3 zile din cauza...

800 de persoane dintr-o comună buzoiană, izolate de 3 zile din cauza ninsorilor

Aproximativ 800 de persoane din comuna buzoiană Mărgăritești sunt izolate, de trei zile, din cauza ninsorilor abundente care au blocat drumurile ce fac legătura cu alte localităţi, transmite Mediafax.

Potrivit primarului comunei Mărgăritești, Fănel Ungureanu, DJ 203 A este impracticabil din cauza ninsorilor abundente și a intervenției deficitare a firmei care se ocupă de deszăpezire.

Primarul a precizat că oamenii sunt izolați de sâmbătă seară, însă până acum nu au fost înregistrate urgențe medicale sau de altă natură.

"Suntem izolați, pe nicio rută nu se poate ajunge în Mărgăritești. Am comunicat și ne-au spus că utilajul este pe drum, dar înțeleg că a derapat și a ajuns într-un șanț. Avem peste 20 de mașini care au tras pe dreapta, care aveau nevoie să plece, iar în comună sunt cam 800 de persoane. Din fericire, nu avem bolnavi care să trebuiască să ajungă urgent la spital”, a declarat, marți, primarul comunei Mărgăritești, Fănel Ungureanu.

Oamenii din Mărgăriteşti pot ajunge în celelalte localităţi doar pe jos, cea mai apropiată localitate fiind la patru kilometri distanţă.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, probleme din cauza zăpezii se înregistrează și în localitatea Lopătari.

"În Lopătari, pe DJ 203 K s-a depus strat de zăpadă de aproximativ 50 de centimetri, iar drumurile comunale şi săteşti sunt blocate. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Lopătari a informat Consiliul Judeţean Buzău despre situaţia de pe DJ 203 K şi intervin cu forţe şi utilaje din cadrul primăriei pentru deblocarea drumurilor comunale şi săteşti”, se arată într-un comunicat remis, marți, de ISU Buzău.

Primarul din Lopătari, Vasile Lefter, spune că în comună nu există zone în care oamenii să fie izolați.

"La Lopătari se poate circula, am intervenit cu utilajele proprii. Sunt porțiuni unde se circulă mai greu, sunt câteva zone unde nu se ajunge cu orice fel de autoturism, dar în principiu nu avem locuri unde să nu se poată ajunge. Stratul de zăpadă este în jur de 50 de centimetri și continuă să ningă", a spus Lefter.

El a precizat că o urgență s-a înregistrat la primele ore ale dimineții, când o persoană care avea nevoie de dializă a fost preluată cu greu de la locuinţă și transportată la spital.

La ora transmiterii acestei știri, pe drumurile naţionale din judeţul Buzău se intervine cu 33 de utilaje, 25 de ATB-uri, cinci unimog-uri, două încărcătoare şi un buldoexcavator, precum şi cu 179 de tone de material antiderapant.

Bucureştiul şi judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Olt, Dolj, Gorj, Vâlcea, Mehedinţi, Caraş-Severin, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Vrancea, Bacău, Neamţ, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Cluj sunt sub avertizare cod galben de ninsori şi vânt până marţi, la ora 22.00.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în aceste zona se va depune un strat de zăpadă de 10-15 centimetri, iar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50-60 de kilometri pe oră, iar local şi temporar, zăpada va fi viscolită. În regiunile sudice şi centrale sunt condiţii de producere a poleiului.

Cele mai citite

Florin Piersic a fost transferat de la ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor

Florin Piersic a fost mutat din secția ATI într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului Foișor. A început să meargă pe distanțe scurte, potrivit...

GALERIE FOTO. Cea mai sexy atletă merge la Jocurile Olimpice

Germanca Alica Schmidt, considerată cea mai sexy atletă din lume, și-a îndeplinit visul și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, care vor...

Cod portocaliu și galben de vânt puternic și vijelii în mai multe zone din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu de vânt puternic pentru judeţul Caras-Severin, valabilă de joi seara de la ora...
Ultima oră
Pe aceeași temă