13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSTARE DE URGENŢĂ în Bulgaria, în urma inundaţiilor

STARE DE URGENŢĂ în Bulgaria, în urma inundaţiilor

Primarul oraşului Mezdra, în nordul Bulgariei, a instituit starea de urgenţă, în noaptea de duminică spre luni, în urma unor inundaţii provocate de ploi torenţiale, relatează Mediafax.

Subsoluri, partere, grădini şi străzi situate în principal în partea mai joasă a oraşului au fost inundate în urma unor ploi torenţiale însoţite de grindină.

Drumul internaţional E-79 – pe porţiunea dintre Mezdra şi Vraţa, dar şi în porţiunea de la nivelul Liuti Dol – a fost închis temporar în noaptea de duminică spre luni, dar traficul s-a reluat.

Traficul feroviar între Mezdra şi satul Ruska Biala era suspendat temporar, însă trenurile circulau pe rute alternative.

Un zid s-a prăbuşit şi a blocat drumul în satul Vodeneţ. Drumul urma să fie deblocat luni.

O alunecare de teren a afectat un drum între localităţile Rebarkovo-Liutibrod, iar pompierii au intervenit pentru a debloca drumul.

Locuitorii din Vodeneţ au fost evacuaţi din cauza revărsării râului Iskar.

Un afluent al Iskarului s-a revărsat la nivelul localităţii Moraviţa, dar nu existau informaţii despre situaţii de urgenţă.

Potrivit primarului din Mezdra Nikolina Katovska, situaţia revenea treptat la normal.

Ploi torenţiale au avut loc şi în zona capitalei bulgare Sofia, unde opt cartiere şi şase localităţi vecine au fost afectate de pene electrice.

 

 

Cele mai citite

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...
Ultima oră
Pe aceeași temă