11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialA fost modificată data pentru depunerea dosarelor în programul "Rabla" pentru firme...

A fost modificată data pentru depunerea dosarelor în programul “Rabla” pentru firme şi instituţii

Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat, joi, că a modificat data de la care pot fi depuse dosarele de înscriere în programul "Rabla" pentru instituţii publice şi persoane juridice, deschiderea sesiunii urmând să aibă loc în 30 aprilie, potrivit Mediafax.

"Administraţia Fondului pentru Mediu anunţă modificarea datei de depunere a dosarelor pentru persoane juridice şi instituţii publice. Data deschiderii sesiunii pentru persoanele juridice şi instituţii publice va fi 30 aprilie 2014, conform dispoziţiei preşedintelui nr. 224/17.04.2014", se arată într-un comunicat de presă al AFM.

AFM anunţa miercuri că sesiunea de depunere şi validare a dosarelor pentru persoanele juridice şi instituţiile publice din Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional 2014 va fi deschisă în 23 aprilie.

Potrivit sursei citate, dosarele se vor depune la sediul Administraţiei Fondului pentru Mediu, până la 1 septembrie 2014. Lista persoanelor juridice şi a instituţiilor publice validate să participe în programul "Rabla 2014" va fi publicată pe site-ul www.afm.ro.

Persoanele juridice şi instituţiile publice interesate pot consulta Ghidul de finanţare publicat pe site-ul administraţiei, în care sunt prevăzute atât condiţiile de eligibilitate, cât şi documentaţia necesară pentru înscrierea în program.

Administraţia Fondului pentru Mediu a alocat, în acest an, 3.000 de tichete pentru persoane juridice şi instituţii publice.

Programul "Rabla 2014" pentru persoane fizice a început în 8 aprilie. Cei interesaţi să achiziţioneze un autovehicul nou prin programul "Rabla 2014" se pot înscrie la dealerii auto şi, ulterior, să-şi caseze maşinile mai vechi de opt ani la oricare dintre centrele REMAT autorizate de către Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului.

Anul acesta, cei care vor dori să îşi caseze maşina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achiziţia unui autoturism nou se vor prezenta direct la dealerul auto validat de la care doresc să cumpere şi se vor înscrie, urmând ca apoi să meargă la un colector autorizat în program pentru casare, la Poliţie pentru radierea autovehiculului şi să revină la dealer pentru a încheia contractul de vânzare-cumpărare.

Cei care vor să îşi caseze vechea maşină, dar nu şi să cumpere o maşină nouă, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, cu care trebuie să meargă la dealer. Atunci când va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpără autoturismul.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă