11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialA început urmărirea penală împotriva lui HREBENCIUC, pentru mărturie mincinoasă

A început urmărirea penală împotriva lui HREBENCIUC, pentru mărturie mincinoasă

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc s-a prezentat joi dimineaţă la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, unde a fost anunţat că pe numele lui a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă, în formă continuată.

 

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti se află înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspectul Hrebenciuc Viorel pentru sâvârşirea infracţiunii de mărturie mincinoasă în formă continuată, acestuia fiindu-i aduse la cunoştinţă drepturile şi obligaţiile procesuale la data de 07.04.2016.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că nu pot fi comunicate informaţii suplimentare, având în vedere specificul urmăririi penale ca fază a procesului penal, etapă care se desfăşoară fără publicitatea caracteristică judecăţii”, transmite Parchetul Sectorului 1.

Cine l-a pârât?

Dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 în urma unei plângeri depuse, conform unor surse judiciare, de omul de afaceri Ioan Niculae. Acesta l-a reclamat pe Hrebenciuc că ar fi făcut declaraţii false în dosarul "Mită la PSD" privind finanţarea campaniei electorale a candidatului PSD la alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană. 

În martie 2015, Viorel Hrebenciuc declara la Curtea de Apel Bucureşti, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul "Mită la PSD", că de finanţarea campaniei electorale s-au ocupat Mircea Geoană şi apropiaţii acestuia, Ionuţ Costea şi Ion Bazac. 

"În acest context, Geoană m-a trimis personal la Niculae pentru a-l ruga să contribuie la finanţarea campaniei. Nu a vrut să discute cu Costea. S-a întâlnit cu Niculae, l-a rugat în numele lui Geoană şi să plătească nişte sondaje la INSOMAR. Niculae a fost de acord. A discutat cu Teodorescu. Ulterior, am aflat că între Interagro şi INSOMAR s-a încheiat un contract privind situaţia construcţiilor în România. Plata s-a făcut pentru sondajele de opinie ale lui Geoană", declara atunci Hrebenciuc. 

Tot atunci, Hrebenciuc spunea că Mircea Geoană l-a trimis la Ioan Niculae pentru a discuta despre finanţarea campaniei electorale. 

"Nu pot preciza dacă Geoană m-a trimis la Niculae pentru o finanţare legală sau nelegală. În principiu era legală. Niculae a vrut să facă plata prin bancă. Eu discutam cu alţi finanţatori doar când eram trimis", a susţinut Viorel Hrebenciuc. 

În dosarul "Mită la PSD", Ioan Niculae a fost condamnat în aprilie 2015 la 2 ani şi 6 luni închisoare cu executare, iar fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a primit 3 ani închisoare cu executare.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă