18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialA murit omul care a salvat milioane de vieți! Henry Heimlich a...

A murit omul care a salvat milioane de vieți! Henry Heimlich a murit la 96 de ani

Doctorul american Henry Heimlich, care a inventat manevra medicală utilizată în ajutorul victimelor care se sufocă, a murit la vârsta de 96 de ani, informează BBC, citat de Mediafax.

Henry Heimlich a murit la un spital din oraşul american Cincinnati, sâmbătă, în urma complicaţiilor după un atac de cord pe care l-a suferit luni, au declarat membrii familiei sale.

Doctorul Heimlich a inventat tehnica salvatoare care utilizează presiunea aplicată pe abdomen pentru a elibera căile respiratorii ale unei persoane, în 1974.

În mai, acesta a folosit el însuşi tehnica pe o femeie. Doctorul a reuşit să disloce o bucată de carne cu os care obstrucţiona căile respiratorii ale unei femei de 87 de ani, spunând pentru BBC:  "Nu ştiam că pot face asta până mai ieri."

Cele mai citite

Aeronava cu Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat la București la ora 18.23

Aeronava care aduce Lumina Sfântă de la Ierusalim a aterizat, în această seară, în România. Avionul a aterizat la ora 18.23, potrivit antena3.ro. Delegația care...

Te-ai săturat de tradiționalul miel canin de Paște și îți place vânatul? Stufatul din canis lupus cu coadă stufoasă e rețeta pentru tine!

Faptul că Paștele a picat atât de aproape de 1 Mai Muncitoresc anul acesta a creat o adevărată criză de miel canin pe...

Taiwanul ar urma să fie sprijinit de Trump dacă acesta va câștiga alegerile

Un fost ambasador al SUA la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, James Gilmore, a declarat sâmbătă că este convins că Donald Trump...
Ultima oră
Pe aceeași temă