15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialA murit ultimul pompier erou din 11 septembrie 2001, după 17 ani...

A murit ultimul pompier erou din 11 septembrie 2001, după 17 ani de la atacul terorist care a schimbat lumea

Brian J. Masterson a fost unul dintre miile de pompieri ce a lucrat la New York, atunci când cele două Turnuri gemene s-au prăbușit, în 2001. El a murit la vârsta de 61 de ani, iar medicii au ajuns la concluzia că moartea sa este direct legată de atentatul din 2001, praful toxic din turnuri afectându-i ireparabil plămânii, potrivit Daily Mail.

Masterson a fost un pompier născut în Irlanda, dar care lucra în News York la departamentul de urgență. El a intervenit în ziua fatidică de 11 septembrie 2001, atunci când cele două Turnuri Gemene de la News York s-au prăbușit în urma unui atentat cu două avioane deturnate.

El a ajuns la locul prăbușirii și a lucrat în acea zonă timp de luni de zile. Plămânii i-au fost atacați de praf și gaze toxice, și chiar dacă a purtat măști de gaze, el a fost afectat direct.

În urmă cu doi ani, Masterson a fost diagnosticat cu cancer la plămâni, iar doctorii au ajuns la concluzia că această afecțiune o are din cauza prafului toxic de la World Trade Center.  

“Din păcate, unchiul meu a fost diagnosticat cu cancer la esofag în urmă cu doi ani”, a declarat Christopher Ferry, nepotul bravului pompier.

Potrivit unor surse citate de jurnaliștii britanici, numprul pompierilor diagnosticați cu cancer crește de pe o zi pe alta, aproape toți fiind dintre cei ce au lucrat în zona prăbușirii celor două turnuri. Președintele unităților de pompieri din SUA, James Slevin, a declarat că până acum, 124 de pompieri au decedat din cauza unor boli direct legate de atentatul de la 11 septembrie.


Atentatul de la 11 septembrie 2001 a dus la moartea a 2.996 de persoane și rănirea a peste 6.000. Atacul cu cele două avioane a fost revendicat de gruparea teroristă Al Qaida.

 

 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

VIDEO REZUMAT. Emoții pentru moldoveni. Lupta la retrogradare, din ce în ce mai “tăioasă”

Într-o confruntare tensionată din cadrul etapei cu numărul șase din play-out-ul Superligii Românești, echipa Universitatea Cluj a reușit să obțină o victorie prețioasă cu...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...
Ultima oră
Pe aceeași temă