9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialA șasea teză de doctorat coordonată de Oprea, suspectată de plagiat. Cine...

A șasea teză de doctorat coordonată de Oprea, suspectată de plagiat. Cine este autorul

Încă o lucrare de doctorat coordonată de președintele UNPR și ministrul de Interne, Gabriel Oprea, este suspectată de plagiat. Astfel, chestorul-șef de poliție și adjunctul șefului Inspectoratului General al Poliției Române,  Dumitru Pârvu ar fi copiat în teza pe care a susținut-o în 2007, la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, potrivit Hotnews.

Dumitru Pârvu a ajuns doctorand la Academia de Poliție în 2004, pe când era șef la IPJ Ilfov. Gabriel Oprea, coordonatorul său deținea pe atunci funcția administrativă de ministru delegat pentru Administrația Publică în cadrul Ministerului de Interne.

Citește și: Cazul plagiatului lui Gabriel Oprea: copy-paste după Victor Ponta

Lucrarea de doctorat a chestorului-șef de poliție se intitulează ”Modalități de gestionare a crizelor în domeniul ordinii publice care pot afecta securitatea națională”. Pârvu și-a susținut teza în 2007 la Școala Doctorală a Facultății de Drept din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Hotnews arată că cea mai mare parte a lucrării lui Pârvu ar fi copiată din cartea ”Securitatea și apărarea națională a României” de Tudor Cearapin. Astfel, lucrarea se bazează pe acest volum, pe care Dumitru Pârvu îl completează cu alte lucrări scrise de ofițeri care au deținut funcții importante în MAI.

Citește și: Șeful Comisiei de Etică de la Universitatea Bucureşti despre teza de doctorat a vicepremierului Gabriel Oprea: PLAGIAT

Mai mult, Pârvu ar fi plagiat chiar din introducerea tezei, unde a preluat cuvânt cu cuvânt din comunicarea publică făcută de colonelul Gheorghe Harabor, fost șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, în cadrul simpozionului ”Globalizare și identitate națională”.

De asemenea, Hotnews precizează că și paginile 7 și 8 din introducere sunt copiate, tot cuvânt cu cuvânt, din proiectul Strategiei Militare a României și din  cartea “Crizele și conflictele contemporane”, semnată de comisarul șef de poliție dr. Marian Valentin Grigoroiu.

Citește și: Gabriel Oprea, suspect de plagiat și că a obținut doctoratul înainte de termen

Hotnews arată că Pârvu nu a folosit mereu note de subsol pentru a atribui sursa și nici ghilimele.

Chestorul-șef de Poliție Dumitru Parvu nu a răspuns solicitarilor de a-și exprima un punct de vedere cu privire la teza de doctorat.

Teza lui Dumitru Pârvu este a șasea lucrare de doctorat coordonată de profesorul universitar și președintele UNPR, Gabriel Oprea, asupra căreia există suspiciuni de plagiat.

 

 

Cele mai citite

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

PSD va valida candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei în forurile statutare, conform declarațiilor liderului partidului, premierul Marcel Ciolacu, făcute marți. Ciolacu și Firea...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Internat de urgență la spital, după ce a mâncat conserve de pește

Un locuitor din orașul Urlați, județul Prahova, a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu diagnosticul de botulism. Bărbatul a declarat medicilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă