12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialPrima ninsoare la Sibiu și Brașov

Prima ninsoare la Sibiu și Brașov

Primele semne ale iernii au început să se facă simțite în Transilvania. Astfel, marți dimineața, brașovenii și sibienii au fost întâmpinați de un strat de zăpadă când au ieșit afară. 

Citește și: Se răcește vremea. Cum arată prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Stratul de zăpadă a ajuns, marți dimineața, la opt centimetri, în zona turistică de la Bâlea Lac, situată la 2.034 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Zăpada măsoară doi centimetri în stațiunea Păltiniș, situată la 1 442 metri. Aici se va deschide sâmbătă, sezonul de schi, pe un complex privat, unde există tunuri de zăpadă.

În următoarele două săptămâni, în Transilvania, sunt estimate temperaturi ce se vor situa în general în jurul celor normale în această perioadă din an, cu maxime de 3…7 grade şi minime de -3…2 grade, mediat pe regiune.

Vor fi însă şi zile cu o vreme rece, mai ales la sfârşitul primei săptămâni ( zilele de 28 şi 29 noiembrie). Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor -în general moderate cantitativ- va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referinţă. Vor fi ploi, dar temporar şi lapoviţă sau ninsoare, în special în zonele perimontane.

 

 

Cele mai citite

Zelenski vede Ucraina membru în NATO cu o condiție majoră

Președintele Volodimir Zelenski consideră că Ucraina nu va putea deveni membru NATO până când nu va câștiga războiul cu Rusia, conform observatornews.ro. Secretarul general al...

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Ursula von der Leyen ia în calcul o înțelegere cu extrema dreaptă după alegerile europarlamentare

În cadrul dezbaterii de la Maastricht, organizată de POLITICO şi Studio Europa Maastricht, aceasta a dat de înţeles că ar fi deschisă pentru o...
Ultima oră
Pe aceeași temă