10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAccident aviatic Brăila: MAI a luat primele măsuri operative

Accident aviatic Brăila: MAI a luat primele măsuri operative

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunțat luarea unor măsuri operative, dispuse de viceprim-ministru pentru securitate națională, Gabriel Oprea, în cazul accidentului aviatic de la Brăila, în urma căruia a decedat o persoană.

MAI, prin Centrul Național de Conducere și Coordonare Integrată, a dispus o serie de măsuri în legătură cu accidentul aviatic produs sâmbătă dimineață în comuna Stăncuța, județul Brăila. Forțele MAI alcătuite din pompieri, polițiști și jandarmi au realizat un dispozitiv de intervenție pentru asigurarea perimetrului împotriva scurgerilor accidentale de combustibil, conform unui comunicat al instituției.

Citește și Avion de mici dimensiuni, PRĂBUŞIT în Brăila. Pilotul aeronavei a MURIT

Gabriel Oprea a trimis un elicopter al MAI să se deplaseze de la Punctul de Operare Aero-Medicală Galați spre Brăila pentru a prelua una dintre victime aflată într-o stare medicală gravă.

Accidentul aviatic s-a produs după ce un avion utilitar, care împrăștia ierbicid, s-a prăbușit într-o orezărie din apropierea comunei brăilene Stăncuța. La bordul aeronavei se aflau doar pilotul și mecanicul de zbor.

Pilotul, în vârstă de 59 ani, a decedat la scurt timp după accident.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă