16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialAccident de muncă cu urmări tragice, în Buzău

Accident de muncă cu urmări tragice, în Buzău

Doi bărbați au murit, iar altul a ajuns în stare gravă la spital, în urma unui accident de muncă produs pe platforma industrială de la Frasinu, județul Buzău, informează Mediafax.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău susțin că, luni noaptea, cei trei muncitori, angajați ai unei societăți care se ocupă cu reciclarea PET-urilor, au primit sarcina de a curăța de reziduuri un canal tehnologic.

Citește și: România, pe locul doi la accidentele de muncă în UE

Canalul era plin cu apă și mâl, astfel că primul muncitor care a intrat să-l curățe s-a împotmolit. Ulterior, un al doilea angajat a încercat să își ajute colegul rămas blocat, iar în final cel de-al treilea muncitor a intrat în canal pentru a-i salva pe ceilalți doi.

Pentru că muncitorii nu au reușit să mai iasă la suprafață, angajații societății au sunat la 112, în zonă ajungând un echipaj de la ISU Buzău și o ambulanță.

Salvatorii i-au scos pe cei trei din canal, însă doar unul dintre muncitori a supraviețuit, respectiv ultimul intrat în apă, acesta fiind transportat în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Buzău.

Ceilalți doi muncitori au fost declarați decedați după ce medicii au încercat câteva zeci de minute să îi resusciteze.

Poliția a declanșat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care și-au pierdut viața cei doi bărbați.

Și Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău a început o anchetă în acest caz.

Cele mai citite

Germania susține că a fost victima unui atac cibernetic rusesc. Berlinul avertizează că vor exista consecințe

Berlinul a acuzat vineri hackeri ruşi susţinuţi de Moscova de un atac cibernetic intolerabil împotriva membrilor Partidului Social-Democrat german şi a avertizat că vor...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...

Ziua mondială a libertății presei – 3 mai

În 2024, Ziua mondială a libertăţii presei este dedicată importanţei jurnalismului şi libertăţii de exprimare în contextul actualei crize de mediu la nivel mondial,...
Ultima oră
Pe aceeași temă