20.6 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialACCIDENT feroviar în Bulgaria: Jumătate dintre răniți sunt români

ACCIDENT feroviar în Bulgaria: Jumătate dintre răniți sunt români

Mai mulţi cetăţeni români, între alţi străini, au fost răniţi uşor, într-un accident feroviar care a avut duminică seara, la Plovdiv, informează Mediafax.

Locomotiva trenului în care se aflau românii a lovit primul vagon al unui tren internaţional care asigura o legătură între Sofia şi Istanbul.

Nouă persoane au fost primite la Spitalul Universitar din Plovdiv, a anunţat unitatea într-un comunicat, potrivit agenţiei bulgare Focus, care precizează că opt dintre ele sunt străini.

Printre cei opt străini se află cinci români, un portughez, un spaniol şi un german. Un copil a fost, de asemenea rănit, potrivit Focus, care nu precizează naţionalitatea acestuia. Toţi străinii au fost răniţi uşor şi nu au nevoie de îngrijiri la spital, potrivit aceleiaşi surse.

Site-ul bulgar Novinite.com scrie că şase români au fost accidentaţi la Plovdiv.

Locomotiva efectua manevre, cu o viteză de 15-20 de kilometri pe oră, de ataşare la tren, potrivit postului naţional bulgar de radio BNR.

Cauzele incidentului – care a avut loc în timp ce trenul staţiona în Gara din Plovdiv, al doilea cel mai important oraş din Bulgaria – erau în continuare necunoscute, potrivit site-ului Novinite.com, care adaugă că răniţii au fost conduşi de urgenţă la spital.

Celorlalţi 60 de pasageri le-au fost oferite mijloace alternative de transport, potrivit site-ului.

Cetăţeana bulgară, originară din oraşul Dimitrovgrad, a fost rănită grav în incident, a anunţat serviciul de presă al Spitalului Universitar din Plovdiv într-un comunicat, potrivit Focus. Femeia are nasul rupt şi prezintă traumatisme la nivelul pieptului şi abdomenului. Ea este grav rănită, dar starea ei este stabilă, potrivit spitalului.

 

 

 

Cele mai citite

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...
Ultima oră
Pe aceeași temă