11.4 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialAccident grav la Alba. 12 copii din Ungaria şi un adult, răniţi...

Accident grav la Alba. 12 copii din Ungaria şi un adult, răniţi după ce două autocare s-au ciocnit

12 copii din Ungaria şi un adult au fost răniţi, miercuri seară, într-un accident în lanţ petrecut la intrarea în municipiul Alba Iulia, după ce două autocare în care se aflau aceştia s-au ciocnit, lovind şi două autoturisme, informează Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că şoferul unui autocar nu a păstrat distanţa în mers faţă de un alt autocar, care circula în faţa sa.

La un moment dat, la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeş, autocarul din faţă a frânat, iar cel din spate l-a lovit, proiectându-l în două autoturisme care circulau în faţa celor două autocare.

Ea a adăugat că, în urma impactului, mai mulţi copii aflaţi în cele două autocare au suferit traumatisme la faţă şi la membre, însă niciuna dintre victime nu este în stare gravă.

Luminiţa Prodan a spus că un autocar este înmatriculat în România, iar cel de-al doilea implicat în accident este înmatriculat în Ungaria şi ambele transportau copii ungari, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, care mergeau într-o excursie în zona Aiudului.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Alina Marescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că la locul accidentului au fost mobilizate mai multe ambulanţe SMURD, care au intervenit pentru a prelua răniţii, în total fiind vorba de 13 victime, respectiv un adult şi 12 copii.

Alina Marescu a spus că răniţii nu sunt în stare gravă şi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Alba pentru a primi îngrijiri medicale şi pentru a fi supuşi unor investigaţii medicale de specialitate.

La ora transmiterii acestei ştiri, circulaţia pe DN 1 este oprită temporar, până când poliţiştii vor face cercetarea la locul accidentului, iar zona şi autovehiculele implicate sunt supravegheate de jandarmi astfel încât trecătorii să nu intre în arealul în care ar putea deteriora probele.

Cele mai citite

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

10 Mai – adevărata sărbătoare națională

Să sfârâie grătarele, micii să fie bine rumeniți, să cânte lăutarii! Acestea au fost imperativele Zilei de 9 Mai - Ziua Europei, cinstită, ieri,...

Putin a vrut să guste din Europa, de ziua ei, dar a rămas doar cu oastea, a Ungariei, într-o măsea

Ilustrație: Marian Avramescu Cu ocazia Zilei Europei / Ziua Victoriei, președintele Federației Ruse, Vladimir Vladimirovici Putin, a vrut să guste din Bătrânul Continent și...
Ultima oră
Pe aceeași temă