20 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialAccident grav la Iași: Doi răniţi, după ce o mașină a căzut...

Accident grav la Iași: Doi răniţi, după ce o mașină a căzut în gol, într-un pasaj subteran în lucru

Două persoane au fost rănite grav, marți, la iași, după c autoutilitara în care se aflau  a căzut în gol aproximativ zece metri, într-un pasaj subteran aflat în lucru, conform Mediafax.

Accidentul a avut loc marţi, în jurul orei 16.00, la fața locului ajungând o unitate de descarcerare de la SMURD, care a reușit să-l scoată abia după o oră pe unul dintre cei doi bărbați aflaţi în autoutilitară, fiind nevoiți să decoperteze plafonul întrucât maşina a căzut într-o groapă mai îngustă, săpată în pasajul în lucru.

"Unul dintre cei doi a avut nevoie de descarcere timp de o oră, în timp ce pe celălalt am reușit să îl extragem mai repede. Ambii sunt în investigații, politraumatizate, primul, șoferul, cel mai grav, de 42 de ani, a suferit un traumatism cranio-facial, unul toraco-abdominal și fracturi costale, iar cel de-al doilea este un bărbat de 57 de ani, care a suferit un traumatism cranio-cerebral", a declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX prof.dr. Diana Cimpoeșu, medic primar UPU-SMURD.

Conform reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iaşi, autoutilitara Mercedes a căzut aproximativ zece metri în gol.

"Am fost solicitați să intervenim pe Șoseaua Păcurari, loc în care am fost anunțați că s-ar fi produs un accident rutier. S-a constatat că o autoutilitară a căzut de la o înălțime de aproximativ zece metri în pasajul aflat în contrucție. Degajarea celei de-a doua victime de către pompieri a fost destul de dificilă, dat fiind locul îngust în care a căzut mașina", a declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX Silvia Spiridon, purtător de cuvânt al ISU Iași.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Iaşi, accidentul s-a produs din cauza unei femei care conducea un autoturism Kia şi care nu a acordat prioritate, maşina sa intrând cu viteză în autoutilitară, care circula regulamentar în sensul giratoriu din zona Fundație, din municipiul Iași.

Pe numele femeii a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, însă, potrivit reprezentanților IPJ Iaşi, în funcție de evoluția stării de sănătate a celor două persoane transportate la spital, poate fi schimbată încadrarea faptelor.

"Din primele verificări șoferița unui autoturism KIA nu a acordat prioritate de trecere unei autotutilitare în care se aflau două persoane și care se deplasa regulamentar către cartierul Păcurari. Nu se pune problema semnalizării intersecției pentru că sunt două, chiar trei indicatoare pe sensul de mers al șoferiței de «Cedează trecerea». Probabil că nu și-a dat seama", a declarat, marți, pentru corespondentul MEDIAFAX, Anca Vîjiac, purtător de cuvânt al ISJ Iași.

Cele mai citite

Dan Podaru o invită pe Clotilde Armand la o dezbatere publică

Edilul in functie al sectorului 1, Clotilde Armand, se ascunde in spatele acuzatiilor și evita dezbaterile reale cu contracandidatii sai, susține Dan Podaru, propunerea...

Declin demografic în România. Numărul de nașteri scade

Declinul demografic în România devine tot mai evident, cu un număr tot mai mic de nașteri înregistrat în primele trei luni ale acestui an,...

Datorie uriașă a Primăriei Capitalei la ELCEN. Nicușor Dan spune că a scos municipalitatea din faliment, dar s-au acumulat restanțe de un miliard

Compania Municipală Termoenergetica, instituție subordonată Primăriei Capitalei, a ajuns la o datorie uriașă către Electrocentrale București (ELCEN) a transmis furnizorul de agent termic, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă