8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Haos în traficul din București: Tramvaiul 41 blocat, accidente provocate de...

UPDATE. Haos în traficul din București: Tramvaiul 41 blocat, accidente provocate de polei, întârzieri și înghesuială la metrou

UPDATE 11.17: Un bărbat a fost rănit într-un alt accident în lanț produs pe podul Pipera, în care au fost implicate trei mașini, vineri dimineață, conform purtătorului de cuvânt al Brigăzii Rutiere, Andrei Codău, citat de Mediafax.

Accidentul s-a produs după ce șoferul unei mașini care mergea dinspre Pipera spre Bd. Barbu Văcărescu a derapat și a lovit un parapet, moment în care maşina acestuia a fost lovită de un autoturism care venea din spate. A doua maşină implicată în accident a fost lovită apoi de un al treilea autoturism.

În urma accidentului, şoferul din a doua maşină implicată în accident a fost rănit, fiind transportat la spital pentru investigaţii medicale.

Traficul a fost restricţionat temporar în zonă, unde s-a circulat pe două benzi, dinspre Pipera spre Barbu Văcărescu. 

Traficul rutier și transportul în comun din Capitală au fost date peste cap vineri dimineața din cauza poleiului. Tramvaiele care circulă pe linia 41 au fost blocate pe linii, în ambele sensuri, după ce în Pasajul Lujerului a avut loc un accident între două mașini, unul dintre cele două automobile ajungând pe linia de tramvai. În plus, trenurile Metrorex care circulă pe Magistrala 2 au înregistrat întârzieri de câteva zeci de minute după ce pasagerii au forțat și blocat una dintre ușile garniturii în care încercau să urce.

Potrivit lui Andrei Codău, în urma accidentului, un bărbat aflat într-unul dintre cele două autoturisme a fost rănit uşor, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Circulaţia tramvaielor liniei 41 a fost blocată mai întâi pe sensul de mers dinspre Lujerului spre Bulevardul Timişoara, apoi şi pe celălalt sens. De asemenea, este blocată şi banda de circulaţie spre Bulevardul Timişoara.

Purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport Bucureşti, Brânduşa Raeceanu, a declarat că circulaţia tramvaielor este blocată de la ora 07.55, din cauză că una dintre maşinile implicate în accident s-a răsturnat pe linie, pe sensul de mers spre Ghencea.
Brânduşa Raeceanu a precizat că, pentru preluarea călătorilor, a fost introdusă linia navetă de autobuze 641, care va rămâne în circulaţie până când traficul pe linia de tramvai va fi deblocat.

Circulaţia a fost întreruptă și la metrou, vreme de câteva zeci de minute, după ce ușa unei garnituri a fost blocată de pasageri în staţia Tineretului. Ulterior, unei femei i s-a făcut rău în același tren, acesta fiind din nou oprit, în Stația Unirii. Astfel, cele două incidente au dus la aglomerarea mai multor staţii, au declarat vineri, pentru România liberă, reprezentanţii Metrorex.

Pe de altă parte, mai multe accidente rutiere au avut loc în București din cauza condițiilor meteo nefavorabile, traficul desfășurându-se cu dificultate în special în cartierul Drumul Taberei, acolo unde au fost anunțate și o serie de defecțiuni ale semafoarelor.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod Galben pentru polei valabilă în intervalul orar 08.40 și 10.00 în municipiul Bucureşti şi local în judeţele Ilfov, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa şi Buzău.

Cele mai citite

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...
Ultima oră
Pe aceeași temă