16.1 C
București
joi, 23 mai 2024
AcasăSpecialCronologie: Accidente rutiere în care au fost implicați români, în străinătate

Cronologie: Accidente rutiere în care au fost implicați români, în străinătate

Mai mulţi români au fost implicaţi, în ultimii ani, în accidente în străinătate, cele mai multe fiind evenimente rutiere, informează Agerpres.

O studentă româncă a murit, duminică, într-un accident de autocar care a avut loc în apropierea localităţii Freginals, provincia Tarragona din Spania, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Un autocar cu studenţi Erasmus de diverse naţionalităţi s-a răsturnat şi s-a ciocnit cu un alt vehicul pe o autostradă în nord-estul Spaniei. Potrivit autorităţilor spaniole, 13 persoane au murit în urma respectivului accident. În accident au fost rănite alte 43 de persoane, dintre care circa 30 au fost spitalizate. Şoferul autocarului a pierdut controlul volanului, după care autocarul s-a răsturnat şi s-a ciocnit cu un autovehicul din sens opus. La bordul autocarului se aflau 56 de studenţi Erasmus de 19 naţionalităţi diferite, care se întorceau de la un festival organizat la Valencia. 

Citește și: O studentă româncă a murit în accidentul de autocar din Spania

14 martie 2016 – doi cetăţeni români au murit, iar alţi 14 au fost transportaţi la mai multe spitale pentru acordarea îngrijirilor medicale, în urma unui accident de microbuz, produs într-o zonă situată între localităţile Manavgat şi Akseki, Turcia. MAE a precizat că în microbuzul implicat în accident se aflau 16 turişti de cetăţenie română. 

31 ianuarie 2016 – un cetăţean român a murit şi alţi doi au fost răniţi într-un accident în lanţ produs pe o autostradă din Slovenia. Peste 70 de maşini au fost implicate în accidentul soldat cu cel puţin patru victime şi câţiva zeci de răniţi. 

5 noiembrie 2015 – un român a murit în urma coliziunii dintre un tren regional şi un camion de mare tonaj la o trecere la nivel cu calea ferată în sudul Germaniei. Accidentul, produs în apropiere de oraşul Freihung, situat în Bavaria, s-a mai soldat cu un mort, patru răniţi grav şi mai mulţi răniţi uşor. 

7 august 2015 – doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa şi alţi cinci au fost răniţi într-un accident de microbuz produs în Germania. Microbuzul condus de un şofer de cetăţenie română a lovit un utilaj de întreţinere autostrăzi, staţionat pe banda de urgenţă, într-o zonă cu restricţie de viteză. 

13 iulie 2015 – patru români au murit într-un accident rutier produs în Slovenia, în apropiere de Ljubliana, după ce un autoturism a fost lovit de un tir. 

3 mai 2015 – 11 persoane au fost rănite, trei dintre ele în stare gravă, în urma răsturnării unui autocar pe o şosea din apropierea localităţii Reuth din sudul Germaniei. Autocarul aparţinea unei firme de transport înregistrate în România. Printre ceilalţi opt răniţi se numără şi doi copii, de opt şi, respectiv, doi ani. Persoanele rănite au fost transportate la cele mai apropiate spitale. Doi dintre cei 11 pasageri sunt români, restul fiind cetăţeni ai Republicii Moldova. 

25 octombrie 2014 – şase români, inclusiv o fetiţă de un an şi şase luni, au murit şi trei au fost răniţi, în urma unui accident rutier produs pe o autostradă din Italia. Mai exact, pe autostrada A1, între localităţile Collefero şi Valmontone, în cursul dimineţii s-a produs o coliziune între două autovehicule în care se aflau cetăţeni români şi prezumtivi cetăţeni marocani. 

21 septembrie 2014 – o româncă în vârstă de 27 de ani a murit, iar alţi cinci pasageri au fost răniţi şi spitalizaţi în oraşul Veliko Târnovo din Bulgaria, în urma unui accident al unui autocar cu 27 de pasageri care efectua o cursă din Turcia spre România. Autocarul, înmatriculat în România, se deplasa între Stara Zagora şi Veliko Târnovo, era condus de un cetăţean român de 44 de ani şi s-a răsturnat pe carosabil. 

1 septembrie 2014 – doi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost grav răniţi în urma unui accident rutier petrecut în Spania, pe o autostradă în apropiere de Valencia. Cei cinci români se aflau într-un autoturism înmatriculat în Prahova, care se oprise pe banda de urgenţă. Maşina a fost lovită din spate de un autoturism de teren cu numere de Spania. 

22 iulie 2014 – opt români şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier petrecut în apropierea localităţii spaniole Granja de Rocamora din provincia Alicante, după ce un camion a trecut pe contrasens şi a lovit furgoneta în care se deplasau. În urma ciocnirii, cele două autovehicule au ieşit de pe şosea, iar ulterior, la locul accidentului a izbucnit un incendiu. În accident şi-au pierdut viaţa trei femei, trei bărbaţi şi doi copii, dintre care patru persoane (o femeie, un bărbat şi cei doi copii) erau membri ai aceleiaşi familii. Şoferul camionului a suferit răni grave, fiind transportat la spital. 

16 februarie 2014 – un autocar românesc care transporta 43 de pasageri spre România a fost implicat într-un accident rutier, pe un drum la 400 de km de Stockholm, fiind înregistrată o singură persoană rănită – şoferul de rezervă român, restul cetăţenilor români implicaţi in incident fiind în afara oricărui pericol. Autocarul transporta un grup de cetăţeni români care locuiau într-o tabără improvizată din Stockholm ce urma să fie evacuată, serviciile sociale din capitala Suediei oferindu-le acestora posibilitatea de a călători spre România gratuit.

Cel mai grav accident a avut loc în după-amiaza zilei de 23 iunie 2013, în Muntenegru, când şi-au pierdut viaţa 18 români, iar alţi 29 au fost răniţi. Un autocar cu turişti s-a prăbuşit într-o prăpastie de 40 de metri. Accidentul s-a produs la Grlo, pe o şosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgoriţa, capitala statului Muntenegru. 

Un alt accident grav a avut loc în noaptea de 30/31 octombrie 2011, în urma impactului între un TIR înmatriculat în România şi un microbuz înmatriculat în Spania, care venea de la Valencia. Accidentul, produs pe autostrada M43 din Ungaria, între localitatea Mako şi Budapesta, s-a soldat cu decesul a 14 români, printre care şi trei copii cu vârste între 7 şi 14 ani. De asemenea, al 15-lea pasager al microbuzului a fost internat, în stare foarte gravă, la Spitalul Universitar din Szeged. 

La 19 iulie 2007, un alt accident grav petrecut în Ungaria s-a soldat cu decesul a şapte români şi rănirea altor 16. Acesta a avut loc pe Drumul Naţional 43, între oraşele Mako şi Szeged, în apropierea frontierei cu România. Un camion-platformă ce transporta autovehicule a intrat pe contrasens lovind un autocar, în care se aflau 35 de turişti români, şi care se îndrepta spre localitatea Szeged. În urma coliziunii, autocarul s-a răsturnat pe o şină ferată din apropiere, şapte români şi şoferul camionului au murit, iar alţi 16 români din autocar au fost răniţi, fiind transportaţi. 

Cele mai citite

Panică la sediul Comitetului Național Republican din Washington: un pachet suspect care conținea două fiole de sânge a fost livrat în clădire

Sediul Comitetului Național Republican din Washington a fost evacuat pentru scurt timp miercuri după ce un pachet suspect care conținea două fiole de sânge...

Cu cât va crește salariul minim

Salariul minim brut va crește la 3700 de lei, anunță un articol publicat pe site-ul Termene.ro. Decizia privind creșterea salariului minim în România este reglementată...

8 mituri despre rinita alergică și realitatea din spatele lor

Rinita alergică este o afecțiune comună, cunoscută și sub denumirea de febra fânului și  care afectează milioane de persoane în întreaga lume. Mulți oameni...
Ultima oră
Pe aceeași temă