19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialAccidentul de elicopter de la Sibiu: Sute de oameni i-au adus un...

Accidentul de elicopter de la Sibiu: Sute de oameni i-au adus un ultim omagiu căpitanului Răzvan Moldovan

Sute de oameni i-au adus, luni, un ultim omagiu căpitanului Răzvan Moldovan, unul dintre militarii morţi în accidentul aviatic din judeţul Sibiu, informează Mediafax.

Pe parcursul zilei de luni, cunoscuţi, rude, prieteni sau simpli oameni care au fost impresionaţi de tragedia aviatică au mers la Cercul Militar din Alba Iulia pentru a-i aduce un ultim omagiu tânărului căzut la datorie. Sicriul militarului, depus la Centrul Militar din Alba Iulia, a fost acoperit cu un steag tricolor, iar de o parte şi de alta este străjuit în permanenţă de patru militari.

În faţa Cercului Militar, dar şi în sala unde este depus sicriul militarului au fost depuse câteva zeci de coroane de flori, dar şi jerbe sau buchete aduse de cei care au venit să exprime condoleanţe familiei lui Răzvan Moldovan.

Căpitanul Răzvan Moldovan va fi înmormântat marţi, în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia, Mihai Coşer, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că Răzvan Aurel Moldovan va primi, în această săptămână, post-mortem, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Alba Iulia.

"Ca semn de recunoştinţă pentru sacrificiul suprem al căpitanului Răzvan Aurel Moldovan, care şi-a pierdut viaţa sub culorile drapelului naţional, în timpul executării unei misiuni, primarul Mircea Hava va propune Consiliului Local Alba Iulia, în cadrul şedinţei de vineri să aprobe conferirea titlului de cetăţean de onoare al municipiului Alba Iulia post-mortem", a spus Mihai Coşer.

Căpitanul Răzvan Moldovan avea 29 de ani, fiind originar din Alba Iulia, iar în vara acestui an se căsătorise. El a absolvit Colegiul Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia în promoţia 2005 şi era angajat al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Trei dintre militarii care și-au pierdut viața în accidentul aviatic produs vineri în județul Sibiu au fost înmormântați luni. Funeraliile comandorului Artur-Grigore Palfi, în vârstă de 46 de ani, și ale căpitanului medic Rareş-Cosmin Moldovan, de 34 ani, au avut loc la Cluj-Napoca, în timp ce maistrul militar Paul Bădescu, în vârstă de 41 de ani, a fost înmormântat în comuna Buzoeşti din judeţul Argeş.

Marţi urmează să fie înmormântaţi militarii Dorin Fodor, în comuna Ţaga, Vasile Marian Gădălean, în comuna Bonţida, din judeţul Cluj, iar Constantin Dorin Filip la Târnăveni, judeţul Mureş.

Elicopterul militar care s-a prăbuşit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriş, aflată între localităţile Laslea, Mălâncrav şi Iacobeni din judeţul Sibiu, aparţinea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.

Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supravieţuitori au fost preluaţi de un elicopter SMURD şi duşi iniţial la UPU a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, de unde au fost transferaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Mașină făcută scrum pe Autostrada București – Pitești

Potrivit informațiilor furnizate de ISU Giurgiu, un autoturism a fost cuprins de flăcări sâmbătă pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 34, pe sensul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă