17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Accidentul de la Fântâna Miorița: Șoferul unui Touareg care a șicanat...

VIDEO. Accidentul de la Fântâna Miorița: Șoferul unui Touareg care a șicanat și a lovit un Logan, în 2015, a fost trimis în judecată. Procurorii au cerut sechestru pe averea lui

Iulian Șerban Sănducu, șoferul unui VW Touareg care a șicanat și lovit, în 2015, un autoturism Dacia Logan în zona Fântânii Miorița, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti – Secţia de urmărire penală, în stare de arest preventiv, pentru tentativă de omor calificat şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

 

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, la 4 iulie, în jurul orelor 10:15, în timp ce conducea un autoturism marca VW Touareg pe șoseaua București-Ploiești, în zona Fântânii Miorița, pe sensul de ieșire din București, în condițiile unui trafic intens, Iulian Șerban Sanducu a avut un comportament șicanator și agresiv față de un alt participant la trafic-persoana vătămată C.F., aflat într-un autoturism marca Dacia Logan împreună cu părinții săi.  

În momentul în care a ajuns paralel cu Dacia Logan, circulând cu o viteză de aproximativ 89 km/h, Iulian Șerban Sanducu a frânat brusc și a virat violent în direcția autoturismului Dacia, intrând în coliziune cu acesta în mod intenționat.  
  
În urma impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acroșând în traiectoria să un alt autoturism care circula pe bandă unu, apoi a traversat trotuarul, trecând la foarte mică distanță de un pieton (persoană vătămată B.C.I.), a escaladat rampa de pământ ce acoperă baza piciorului podului feroviar din zonă, rămânând suspendat în imediată apropiere a acestuia.  
  
Cauza penală respectivă are la bază sesizarea din oficiu a Parchetului de pe lângă Tribunalul București că urmare a postării pe internet, la data de 23.09.2015, a înregistrării video a incidentului descris anterior.  
 

”Prin acţiunea violentă descrisă mai sus, comisă pe şos. Bucureşti-Ploieşti, în prezenţa a numeroşi participanţi la trafic, incidentul fiind totodată amplu relatat în presă, au fost tulburate ordinea şi liniștea publică, aducându-se astfel o atingere relaţiilor referitoare la convieţuirea socială”, mai arată procurorii.

În cauză, s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparţin inculpatului Iulian Șerban Sănducu, în vederea reparării pagubei produse părţilor civile, precum şi asupra autoturismului folosit de către inculpat la săvârşirea infracţiunii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă şi măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

Cele mai citite

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA

Fondatorul Wikileaks, Julian Assange, poate face un nou apel împotriva extrădării în SUA, a decis Înalta Curte, potrivit BBC. Julian Assange a primit permisiunea de...

Robert Păiuşi, primarul PSD din Gorj care a lovit cu mașina o femeie și apoi a fugit de la locul accidentului, era drogat

Primarul PSD al comunei Stejari, Robert Păiuşi, care este cercetat de poliţişti după ce a acroşat, duminică, cu oglinda laterală a autoturismului o femeie...

VIDEO. Dinamo – Csikszereda 2-0. „Câinii roșii” visează la rămânerea în prima ligă după „dubla” lui Politic

Dinamo este foarte aproape de evitarea retrogradării în liga secundă, după ce a învins-o pe teren propriu pe FK Csikszereda Miercurea Ciuc cu scorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă