15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialActorul George Motoi va fi înmormântat vineri, într-un cimitir din București

Actorul George Motoi va fi înmormântat vineri, într-un cimitir din București

Actorul George Motoi, care a murit miercuri, la vârsta de 79 de ani, va fi înmormântat vineri, la cimitirul Sfânta Vineri din Bucureşti, se arată pe site-ul Teatrului Naţional din Bucureşti, conform Mediafax.

Citește și: Actorul George Motoi a murit

Trupul neînsufleţit al actorului va fi depus joi la capela Cimitirului Sfânta Vineri, pentru ca cei care l-au cunoscut şi apreciat să îi poată aduce un ultim omagiu.

Actorul George Motoi a murit miercuri, la vârsta de 79 de ani, a anunţat familia acestuia pe pagina de Facebook a artistului.

"Tatăl meu şi-a trăit viaţa cu discreţie şi demnitate, preţuind fiecare clipă frumoasă şi învăţând din greşeli, cu bucurie şi fără regrete. La fel a ales să părăsească această lume, discret şi demn. M-a rugat să-i promit că voi păstra discreţia asupra bolii şi asupra trecerii lui în nefiinţă. Am de gând să-mi respect această promisiune şi vă rog şi pe voi să mă ajutaţi să fac acest lucru. Drum bun, tată, spre ceruri! Drum bun, George Motoi, spre ceruri!, Raluca", se arată în mesajul de pe pagina de Facebook a artistului.

Citește și: FOTO+VIDEO. Cine a fost actorul George Motoi

George Motoi s-a născut pe 22 ianuarie 1936, în Caliacra, Bulgaria, şi şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa în Brăila. În 1958 a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti.

Printre filmele în care a mai jucat se numără "Întoarcerea lui Magellan" (1974), de Cristiana Nicolae, "Frații Jderi (1974), de Mircea Drăgan, serialul TV "Un august în flăcări" (1975), de Radu Gabrea, Doru Năstase, Dan Piţa şi Alexandru Tatos, lungmetrajele "Marele singuratic" (1977), de Iulian Mihu, "Buzduganul cu trei peceți" (1975), de Constantin Vaeni, "Trandafirul galben" (1982), de Doru Năstase, "Masca de argint" (1985), de Gheorghe Vitanidis, "Colierul de turcoaze" (1986), de Gheorghe Vitanidis, "Terente – regele bălților" (1992), de Andrei Blaier.

 

Cele mai citite

Ghidul ANAF pentru frizeri, coafeze și manichiuriste

Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obținute de persoanele fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală, a fost publicat joi de ANAF. Ghidul poate...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Josep Borrell insistă pentru ca țările UE să ajute Ucraina cu sisteme antirachetă

Ţările Uniunii Europene trebuie să îşi trimită sistemele antirachetă pentru a consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei, ale cărei oraşe sunt supuse atacurilor Rusiei, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă