15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Actorul Sebastian Papaiani a murit, la vârsta de 80...

FOTO + VIDEO. Actorul Sebastian Papaiani a murit, la vârsta de 80 de ani. El va fi înmormântat, joi, la Cimitirul Bellu

Actorul Sebastian Papaiani a murit, marți dimineața, la vârsta de 80 de ani. El va fi înmormântat, joi, la Cimitirul Bellu din Capitală, potrivit Mediafax.

„Am aflat cu mare tristeţe de decesul lui Sebastian Papaiani. Este unul dintre actorii mei favoriţi şi aşa va rămâne în continuare. Opera sa va dăinui în timp. Am primit o solicitare din partea familiei marelui actor pentru a încerca să rezolvăm pe cale administrativă şi această problemă. Este dureroasă dar necesară. În acest moment pot să afirm că s-a găsit un loc de veci chiar lângă Marin Moraru”, a declarat Primaul Capitalei, Gabriela Firea.

În luna mai, actorul a fost internat de urgenţă pe secţia de neurologie de la Spitalul Universitar. Potrivit unor surse medicale, acesta ar fi suferit un accident vascular cerebral. 

Actorul Sebastian Papaiani (născut în 1936) a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alţi actori, „pentru devotamentul şi harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac şi jumătate de existenţă a Teatrului Naţional din Bucureşti”.


CITEȘTE ȘI: Comunitatea artistică deplânge moartea lui Sebastian Papaiani. Alexandru Arșinel: Dispare încă un actor de un farmec extraordinar, unic


 

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, promoția 1960 și în 1963 debutează în filmul / comedia regizorului Geo Zaizescu , „Un surâs în plină vară”. A jucat an de an, atât în drame, cât și în comedii.

A avut roluri precum: Plutonier Căpșună în „B.D. la munte și la mare”, Alecu, în „Astă seară dansăm în familie”, Păcală, Pompei în „Toamna Bobocilor”, Ieremia în „Toate pânzele sus”.


CITEȘTE ȘI: FOTO + VIDEO. Sebastian Papaiani, o viață închinată artei. De la Păcală la Plutonierul Căpșună


 

 

 

Cele mai citite

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...

Cum poți să consumi urzicile

Urzicile sunt la foarte mare căutare primăvara, iar asta mai ales datorită numeroaselor beneficii pe care le oferă pentru sănătate și nu numai. Prin...

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei...
Ultima oră
Pe aceeași temă