10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialActrița Medeea Marinescu, ambasadoarea Paris Climat 2015 pentru România

Actrița Medeea Marinescu, ambasadoarea Paris Climat 2015 pentru România

Actriţa Medeea Marinescu a fost numită ambasadoarea Paris Climat 2015 pentru România. Astfel, Marinescu va participa la evenimentele organizate sub egida “Paris Climat 2015” și va contribui la promovarea mesajelor de protejare a mediului și a soluțiilor împotriva încălzirii globale, relatează Mediafax

“Invitația pe care Ambasada Franței mi-o face prin excelența sa, domnul ambasador François Saint-Paul, de a deveni ambasadoare a Paris Climat 2015 pentru România mă onorează în mod deosebit, cu atât mai mult cu cât legătura mea cu această țară, în ultimii ani, prin prisma profesiei mele, este profundă, statornică și plină de respect. În același timp, această nouă calitate mă responsabilizează, dându-mi șansa de a deveni, dintr-un simplu spectator alarmat de schimbările rapide și agresive ale mediului înconjurător, un «actor» implicat direct și activ, a cărui misiune va fi aceea de a-și transforma spectatorii în parteneri la fel de activi. Cred că fiecare gest al nostru, conștient și asumat, de a proteja mediul înconjurător, poate deveni în timp, prin statornicia demersurilor noastre, cea mai de preț moștenire pe care o lăsam copiilor noștri”, a declarat Medeea Marinescu.

Medeea Marinescu, în calitate de ambasadoare, va deschide conferința Paris Climat 2015: Implicarea Franței și a României în fața provocărilor COP21, organizată de Ambasada Franței în România și de Centrul Regional Francofon de Studii Avansate în Științe Sociale (CEREFREA Villa Noël), care va avea loc pe 3 aprilie, de la ora 10.00, în Bucureşti, la sediul CEREFREA.

Citește și: Rusia iese la atac

La eveniment vor participa experţi români şi francezi în domeniu. 

Evenimentul, dedicat mizelor Conferinței internaționale despre schimbările climatice (COP 21) – care va avea loc la Paris între 30 noiembrie și 11 decembrie -, va fi ocazia de a face cunoscute atât programul de lucru al președinției franceze prezentat de Odette Tomescu-Hatto, responsabilă de coordonarea interministerială, venită special de la Paris pentru acest eveniment, cât și munca negociatorilor români, prezentată de Alina Boldea și Narcis Jeler. Cele 196 de țări participante trebuie să ajungă la un acord care să confirme angajamentele luate de acestea în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon și luptei împotriva încălzirii globale.

“Președintele Republicii, domnul François Hollande, a colaborat cu două artiste de prestigiu, doamnele Marion Cotillard și Melanie Laurent, care au fost prezente cu ocazia Apelului de la Manila și care vor duce mai departe mesajul schimbărilor propuse de Conferința Paris Climat 2015. Ambasada Franței în România va colabora cu doamna Medeea Marinescu, care este o artistă cunoscută în România, dar și în Franța, unde a lucrat cu mari nume ale cinematografiei franceze. Este o mare plăcere să lucrăm cu dumneaei pentru acest proiect, deoarece cunoaștem angajamentul său pentru chestiunile care vizează în mod direct viitorul copiilor noștri și al generațiilor următoare. Înainte de conferința crucială de la finalul anului, este nevoie ca statele să încurajeze dezbaterile locale și ne dorim ca doamna Marinescu să consolideze mesajul nostru și să stimuleze schimbul de idei pe temele legate de mediu”, a declarat ambasadorul Franței în România François Saint-Paul. 

În deschiderea conferinței vor lua cuvântul François Saint-Paul, ambasadorul Franței în România, și Ioan Pânzaru, Director CEREFREA – Villa Noël, moderatorul evenimentului.

Citește și: Protest la Ambasada Franței din București față de decorarea primarului Oprescu

Rolul conferinței Paris Climat 2015: Implicarea Franței și a României în fața provocărilor COP21 este de a pune în evidență faptul că, în fața schimbărilor climatice care au efecte la nivel global, soluțiile trebuie să fie, înainte de toate, locale. În acest sens, Franța dorește o colaborare strânsă cu România pentru găsirea unor soluții comune și consolidarea modalităților de tranziție energetică și ecologică. Ambiția este de a identifica și de a lupta împotriva principalelor cauze ale emisiilor de gaze cu efect de seră, reprezentate de transportul poluant, clădirile vechi și izolate precar și aprovizionarea cu energie.

Partea franceză va fi reprezentată la conferință de Odette Tomescu-Hatto, șef al polului “Schimbări climatice” în cadrul Ministerului francez al Afacerilor Externe și Dezvoltării internaționale, responsabilă de coordonarea interministerială a Task Force COP 21, care va susține o prezentare numită “Programul de lucru al Președinției franceze”.

Partea română va fi reprezentată la conferință de Alina Boldea, șef negociator român și persoană de contact la nivel național pentru convenția-cadru a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, în cadrul Ministerului român al Mediului, Apelor și Pădurilor, de Narcis Jeler, membru al echipei de negociatori, expert în domeniul “schimbări climatice” și consilier pentru afaceri europene în cadrul Ministerului român al Mediului, Apelor și Pădurilor, care vor prezenta “Acțiunea asupra climatului la răscruce. România și provocările viitorului acord climatic global”.

Actriţa Medeea Marinescu este cunoscută pentru roluri din filme precum “Saltimbancii” (1981) şi “Maria Mirabela” (1981), “Promisiuni” (1985), “Zâmbet de soare” (1988), “Domnişoara Christina” (1992), “Patul lui Procust” (2001), serialul TV “Doctori de mame” (2008), lungmetrajele “Weekend cu mama” (2009), dar şi “Donnant, donnant”, de Isabelle Mergault, unde a jucat alături de Daniel Auteuil.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă