15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialActriţa Mihaela Juvara a murit

Actriţa Mihaela Juvara a murit

Mihaela Juvara, care a fost actriţă a Teatrului Bulandra din Capitală, a murit, duminică dimineaţă, şi a fost înmormântată marţi, la cimitirul Bellu din Bucureşti, potrivit unui anunţ al lui Tudor Chirilă, citat de Mediafax. 

Mihaela Juvara s-a stins din viaţă “discret şi probabil demn, aşa cum a trăit”, a scris Tudor Chirilă pe blogul personal, precizând că, în ultimii ani, actriţa “a fost dată uitării”.

“A fost actriţă a Teatrului Bulandra, deţinut politic timp de doi ani de zile (victimă a absurdei şi dureroasei «purificări» a dosarelor din anii cincizeci), mama unui băiat care a devenit crucea grea a părinţilor lui în această viaţă, bolnav fiind de o boală care nu te omoară, dar nici nu te lasă să trăieşti. Apoi a fost profesoara care a pregătit pentru examenul de admitere la IATC, ATF şi mai nou mult dezbătuta UNATC zeci de actori”, a spus Tudor Chirilă.

Potrivit acestuia, Mihaela Juvara avea “o suferinţă pulmonară care nu-i mai permitea să umble mai mult de cinci metri fără să fie nevoită să se odihnească câte zece minute”.

Mihaela Juvara a fost înmormântată marţi dimineaţă, la cimitirul Bellu din Bucureşti.

Actriţa s-a născut pe 4 martie 1931, la Bucureşti. A jucat în 19 spectacole la Teatrul Bulandra, după cum au declarat reprezentanţii instituţiei.

Acestea sunt: “Treizeci de arginţi” (1954), “Doamna Calafova” (1955), “Răzvan şi Vidra” (1955), “Trei generaţii” (1956), “Căsuţa de la marginea oraşului” (1957), “Casa Bernardei Alba” (1966), “Meteorul” (1968), “Viteazul” (1969), “Tranzit” (1974), “Ivanov” (1975), “Tineri căsătoriţi caută cameră” (1977), “Undeva o lumină” (1977), “Casa cea nouă” (1978), “Infidelitate conjugală” (1979), “Voluptatea onoarei” (1980), “Rezervaţia de pelicani” (1983), “Romeo şi Julieta la sfârşit de noiembrie” (1984), “Hamlet” (1985) şi “Mizantropul” (1989).

Cele mai citite

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă