16.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAdjunctul SRI, Dumitru Cocoru, trecut în rezervă de Iohannis

Adjunctul SRI, Dumitru Cocoru, trecut în rezervă de Iohannis

Klaus Iohannis a semnat joi un decret de trecere în rezervă a general-locotenentului Cocoru Dumitru din Serviciul Român de Informații, transmite Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Dumitru Cocoru este adjunct al directorului SRI, fiind numit în această funcție în ianuarie 2009, potrivit site-ului SRI. 

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 9 iunie a.c (…) un decret privind înaintarea în gradul de general – cu patru stele, la trecerea în rezervă, a domnului general-locotenent – cu trei stele Cocoru Dumitru din Serviciul Român de Informații”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit SRI, Dumitru Cocoru este expert criminalist în domeniulSisteme de Telecomunicaţii, acreditat de Ministerul Justiţiei. Potrivit declaraţiei de avere, deţine mai multe apartamente în Bucureşti, Moreni şi Slobozia şi trei autoturisme.

Klaus Iohannis a semnat joi alte trei decreteEste vorba despre ”decret privind încetarea raporturilor de serviciu ale domnului chestor de poliție Tomescu Ion cu Ministerul Afacerilor Interne, la data de 15 iunie 2016; decret privind acordarea gradului de general de brigadă – cu o stea, la trecerea în rezervă, domnului colonel Pintilie Badea-Florin din Serviciul Român de Informații și decret privind trecerea în rezervă a domnului general de flotilă aeriană – cu o stea Brătulescu Neculai-Florentin din Ministerul Apărării Naționale.”

Cele mai citite

Scenă în aer liber în curtea interioară a Primăriei Capitalei

Curtea interioară a Primăriei Capitalei se va transforma, sâmbătă, într-o scenă în aer liber, unde vor răsuna melodii celebre din muzica ușoară românească, balade...

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...

Premierul slovac, Robert Fico, este stabil, dar în stare gravă

Premierul slovac, Robert Fico, împușcat acum trei zile, este în continuare în stare gravă, potrivit stirileprotv.ro. Oficialul a fost operat, din nou, vineri. Între timp,...
Ultima oră
Pe aceeași temă