11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAdministratorul unei firme, cercetat penal. Ce au descoperit agenții fiscal la o...

Administratorul unei firme, cercetat penal. Ce au descoperit agenții fiscal la o inspecție de RUTINĂ

Administratorul unei firme din Arad este cercetat penal după ce o inspecție fiscală de rutină a ANAF a scos la iveală dovezi ale unei evaziuni fiscale de peste 18 milioane de lei, relatează Mediafax

Agentul economic a făcut obiectul unei inspecţii fiscale de rutină pentru verificarea modului de calculare, declarare şi achitare a impozitului pe profit şi a TVA, descoperindu-se o evaziune fiscală ce depășește 18 milioane de lei.

Obiectul principal de activitate al firmei îl constituie “Activităţi ale agenţiilor de publicitate”, iar verificările au vizat perioada 1 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2014.

Inspectorii fiscali au descoperit o serie de nereguli, stabilind că firma datorează statului un impozit de profit de 5.187.638 de lei.

“Din analiza evidenţei contabile a societăţii se constată că aceasta înregistrează o serie de cheltuieli cu serviciile realizate de diverşi furnizori, pentru care nu poate face dovada realizării efective a acestor servicii”, potrivit unui comunicat al Direcției Județene a Finanțelor Publice. 

De asemenea, facturile de achiziţie a mărfurilor nu conţin informaţii cu privire la datele privind expediţia, iar avizele de însoţire a mărfurilor nu conţin informaţii cu privire la mijloacele de transport utilizate.

“Societatea se află în imposibilitatea de a pune la dispoziţia organelor de inspecţie fiscală documentele de transport pentru bunurile achiziţionate, respectiv livrate în perioada 01.01.2011 – 31.12.2014. Organele de inspecţie fiscală au constatat că societatea nu a putut prezenta pentru cheltuielile cu descărcarea de gestiune a mărfurilor livrate, documente justificative care să facă dovada realităţii si că acestea au fost achiziţionate efectiv, drept pentru care aceste cheltuieli sunt nedeductibile fiscal”, se mai arată în comunicat.

Verificările au scos în evidență nereguli și privind TVA, la acest capitol firma datorând statului 9.183.802 lei. Inspectorii au mai calculat sume accesorii care ajung la 3.654.354 lei.

Pe numele administratorului a fost depusă sesizare penală la DIICOT pentru o evaziune fiscală de 18.025.794 lei.

Totodată, întrucât societatea a întocmit în mod eronat decontul de TVA, nu a efectuat inventarierea patrimoniului, nu a depus declaraţiile informative cod 394, a desfăşurat activităţi într-un loc care nu a fost declarat la Registrul omerţului, s-a aplicat și o amendă de 16.000 lei şi confiscarea sumei de 9.694.480 lei.

Cele mai citite

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă