10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAdministratorul unei firme, trimis în judecată, Bărbatul pretindea că are influență în...

Administratorul unei firme, trimis în judecată, Bărbatul pretindea că are influență în SRI, ANAF și în Tribunalul Ialomița

Costin Gabriel Șocarici, administratorul unei societăți comerciale, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru trafic de influență și spălare a banilor, potrivit unui comunicat al DNA. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, în decembrie 2014, Șocarici a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 500.000 euro, în trei tranșe, după ce s-a lăudat că are influență asupra unor inspectori din ANAF și a unor lucrători din SRI pe care îi poate determina să îl ajute pe denunțător. 

În lunile decembrie 2014 și ianuarie 2015, a primit sumele de 594.507,52 lei și 535.152,07 lei.

Atât omul de afaceri cât și societățile comerciale pe care le administra au făcut obiectul unor verificări financiar-fiscale, iar ulterior al unei proceduri judiciare.

De asemenea, în același context, Șocarici Costin Gabriel a afirmat că are influență și asupra unor magistrați judecători din cadrul Tribunalului Ialomița, unde denunțătorul fusese trimis în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni economice. Astfel, Șocarici a afimat că se poate folosi de influența sa pentru a-i obține o soluție favorabilă omului de afaceri. 

Suma de bani astfel primită, respectiv 1.129.659,59 lei, a fost disimulată de Șocarici sub forma unor relații comerciale fictive cu firmele controlate de către denunțător.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra cotei devălmașe dintr-un imobil ce aparține lui Șocarici Costin Gabriel.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă