12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAdrian Despot, la Cotroceni. Mesajul artistului după consultările cu Iohannis

Adrian Despot, la Cotroceni. Mesajul artistului după consultările cu Iohannis

UPDATE 18:00: Artistul Adrian Despot a scris, vineri, pe o rețea de socializare că are speranță pentru viitor, după consultările cu președintele Klaus Iohannis.

„Am fost la Cotroceni la prima runda de consultari. Am fost invitat de catre Presedintele Klaus Iohannis si am considerat ca trebuie sa fiu acolo, din respect pentru oamenii din strada si fata de institutia prezidentiala. Desi niciunul dintre participanti nu s-a autoproclamat “reprezentant al strazii”, cele mai multe dintre doleantele noastre au fost exprimate! M-am intors cu SPERANTA”, a scris Adrian Despot pe Facebook.

UPDATE 13:30: Deşi iniţial a spus că refuză invitaţia protestatarilor, Adrian Despot s-a prezentat la Palatul Cotroceni, unde va participa la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis în vederea propunerii unui candidat pentru funcţia de prim-ministru.

——-

Desemnat de o parte din manifestanţi pentru a reprezenta societatea civilă la consultările de la Cotroceni, în vederea propunerii unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, Adrian Despot, martor la incendiul din Colectiv, a mulţumit pentru încredere, dar a refuzat invitaţia. Artistul s spus că nu are pregătirea necesară pentru aşa ceva.

„Dragii mei, vă mulțumesc pentru susținerea și încrederea acordată. Va înțeleg furia și dorința de schimbare. Şi eu, la fel ca și voi, sunt satul de improvizații. Participarea mea în calitate de reprezentant la consultări nu ar fi decât o altă improvizație. Nu am nici pregătirea și nici priceperea necesară pentru așa ceva”, a scris Despot pe blogul lui.

De asemenea, artistul a subliniat că trebuie evitată greşeala de a înlocui o serie de incompetenți cu o altă serie de incompetenți.

 „Cu toții suntem nemulțumiți de lipsă de profesionalism de care au dat dovadă atât clasă politică cât și marea majoritate a funcționarilor publici. Haideți să nu facem greșeală de a înlocui o serie de incompetenți cu o altă serie de incompetenți”, a scris Adrian Despot.

Alte nume vehiculate pentru întâlnirea de la Cotroceni în pincipala comunitate a protestatarilor pe Facebook, „Corupţia ucide”, cântăreţul Tudor Chirilă şi solistul vocal al formaţiei rock „Trooper”, Alin Dincă.

Totuşi, o parte din amnifestanţi  au scris că nu există lideri ai străzii şi că invitația lui Klaus Iohannis este discriminatorie față de românii din diaspora și față de protestatarii din alte orașe ale țării. Ei au propus să trimiă un sumar al părerilor și opțiunilor oamenilor care au ieșit în stradă.

Deschide galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginea cu Adrian Despot, la întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis. 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă