5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. VIDEO. Năstase, eliberat condiționat. Magistrații au admis cererea fostului premier. Decizia...

UPDATE. VIDEO. Năstase, eliberat condiționat. Magistrații au admis cererea fostului premier. Decizia NU este definitivă

UPDATE 16.05: Adrian Năstase va fi eliberat condiționat, au decis magistrații Judecătoriei Sectorului 4. Decizia nu este definitivă. Procurorii DNA au anunțat că fac recurs. Năstase rămâne în pușcărie cel puțin până la sentința definitivă.

UPDATE 14.53: Adrian Năstase va afla la ora 16.00 dacă magistrații de la Judecătoria Sectorului 4 vor aproba cererea lui de eliberare condiționată.

UPDATE 12.20: Năstase a declarat, în instanță, că nu va recunoaște acuzațiile pe care i le-au adus procurorii anticorupție nici dacă DNA cere 10 ani de închisoare, conform Agerpres.

"Reeducarea, în ceea ce mă privește, dacă înseamnă că trebuie să vin în fața DNA și să zic că acuzațiile au fost corecte, nu o voi face niciodată. Poate DNA să ceară 10 ani de detenție. De altfel, am făcut și demersuri la CEDO pentru a ataca sentințele primite", a spus Năstase, în fața judecătorilor.

 

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/bf5da0471eb889283fd043ee40d35758/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Procurorul de ședință a mai spus că Adrian Năstase nu trebuie eliberat automat doar pe motiv că a executat o treime din totalul pedepsei, iar caracterizările primite din partea Comisiei de la Penitenciarul Jilava sunt formale.

De cealaltă parte, avocații lui Năstase au arătat că acesta a executat până în prezent 576 de zile, din care 105 zile primite pentru redactarea a trei lucrări științifice, îndeplinind fracția de o treime din cei 4 ani și șase luni închisoare, nu a fost sancționat niciodată în penitenciar, a avut un comportament disciplinat și a participat la 24 de dezbateri pe diferite teme și la manifestări artistice.

"Domnului Adrian Năstase îi va fi mai greu în afară decât în penitenciar. Pedeapsa îl va urmări mereu", a declarat avocatul Ion Cazacu.

—-

UPDATE 11.25: Procesul lui Adrian Năstase s-a încheiat, iar instața a rămas în pronunțare.

Fostul premier Adrian Năstase află, miercuri, dacă va fi eliberat condiționat.

Magistrații de la Judecătoria Sectorului 4 se vor pronunbța asupra cererii de eliberare, depusă de Năstase la începutul lunii iulie.

În 24 iunie, Curtea de Apel București a decis ca la cei patru ani de închisoare primiți de fostul premier în dosarele "Zambaccian" și "Trofeul calității" să se adauge șase luni ca spor de pedeapsă, astfel încât acesta va executa în final patru ani și șase luni de închisoare.

Citește și: „Adrian Nastase a actionat in cel mai pur stil mafiot”. Corupţie la cel mai înalt nivel, combinată cu şantaj şi falsuri. Motivarea sentinței

Adrian Năstase a fost condamnat pe 6 ianuarie 2014 de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani de închisoare cu executare pentru luare de mită și trei ani pentru șantaj în dosarul "Zambaccian". De asemenea, el a fost condamnat pe 20 iunie 2012 la doi ani de închisoare în dosarul "Trofeul calității", din care a efectuat opt luni de detenție, fiind eliberat condiționat.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă