17.8 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Adrian Năstase cere eliberarea condiționată. Comisia ANP a dat aviz favorabil

UPDATE. Adrian Năstase cere eliberarea condiționată. Comisia ANP a dat aviz favorabil

UPDATE. Comisia Administrației Naționale a penitenciarelor a dat aviz favorabil pentru eliberarea luii Adrian Năstase. Umează ca solicitarea să ajungă la Judecătoria Sectorului 4.

—-

Adrian Năstase a înaintat comisiei de specialitate a Penitenciarului Jilava o cerere de eliberare condiționată, după ce a executat o treime din pedeapsa de 4 ani și șase luni. anunță B1TV.

Năstase a depus o cerere de eliberare condiţionată la Comisia de Eliberări Condiţionate de la Jilava. Pe 24 iunie, Adrian Năstase a primit un spor de pedeapsă de 6 luni de închisoare. Sentinţa este definitivă.

"Este o apreciere personală a judecătorilor, care au pus în balanţă argumentele Parchetului şi argumentele noastre. Judecătorul a mers la jumătate: noi am cerut ca pedeapsa să nu fie sporită, iar Parchetul a cerut să fie sporită cu un an pedeapsa. 

Nu am vorbit cu domnul Năstase, dar e o decizie definitivă", a declarat Avocatul lui Adrian Năstase, Ion Cazacu, la Realitatea TV.

Curtea de Apel Bucureşti a judecat vinerea trecută o contestaţie a DNA, după ce Tribunalul Bucureşti a contopit pedepsele primite de fostul premier, fără ca această din urmă instanţă să adauge un spor de pedeapsă la cei patru ani închisoare, aşa cum solicitaseră procurorii.

Pe 8 mai, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de contopire a pedepselor primite de Năstase în dosarele 'Zambaccian' şi 'Trofeul calităţii', urmând ca acesta să execute pedeapsa rezultantă de patru ani închisoare, fără ca instanţa să-i adauge un spor de pedeapsă.

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Președintele Iranului și ministrul de Externe sunt morți. Epava elicopterului a fost găsită

Președintele Iranului și ministrul de Externe al Iranului sunt morți, acest lucru fiind constatat oficial după ce a fost găsită epava elicopterului în care...

Milionarii de la One Properties United, campanie publicitară dubioasă în mass-media! În paralel, vor să ne închidă gura

Ziarul Financiar insistă cu o declarație a lui Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties, prin care se sugerează că un fond elvețian de...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă