12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAdrian Pleșu a primit o ofertă surprinzătoare de la o bancă grecească

Adrian Pleșu a primit o ofertă surprinzătoare de la o bancă grecească

Scriitorul Andrei Pleşu a povestit într-un editorial din Adevărul că a primit o ofertă surprinzătoare de la la Piraeus Bank România, instituţie cu capital grecesc, să conceapă o scrisoare motivaţională către angajaţii băncii.

În acest mod, compania care asigură comunicarea Piraeus dorea să atenueze impactul negativ, în special la nivel psihologic, generat de problemele pe care le are banca mamă în Grecia.

„Ce aveam de făcut? Să produc un mesaj ‘inspiraţional’, ‘motivaţional’, ‘emoţional’, despre ‘adevărata valoare a lucrurilor şi a fiecăruia dintre noi’. Cei vizaţi trebuia să afle (citind câteva fraze care să încapă pe o jumătate de pagină A4) că ei sunt adevărata valoare a firmei. Una peste alta era vorba despre o nouă ‘poziţionare / filozofie’ a locului lor de muncă. Ceva de genul: ‘Curaj băieţi! Fiţi mândri de voi! Omul e cel mai preţios capital! Ce s-ar face şefii fără voi?“, a scris Andrei Pleșu.

Citește și: Andrei Pleşu: Atacul de la Paris este un gest absolut incalificabil, cu efecte negative în toate direcţiile

La sfârșitul săptămânii trecute, Piraeus Bank, a doua bancă din Grecia, a şters datoriile de până la 20.000 de euro. Aceasta este valabilă doar în Grecia şi nu se extinde asupra subsidiarei din România. Mesajul pe care urma să-l scrie Pleşu conţinea în el şi o încercare de revitalizare a cotei băncii pe piaţa autohtonă în condiţiile în care instituţiile bancare cu capital grecesc, Alpha Bank, Banca Românească, Piraeus Bank şi Bancpost, au ajuns la o cotă de 12,5%, după ce au căzut în câteva luni de la 15%.

Pleșu a refuzat oferta pe care a apreciat-o ca fiind ”iritantă”.

”N-am avut puterea să răspund suficient de politicos, să refuz fără abuz de vorbe, o ofertă care mi se părea, pe toate planurile, iritantă”.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă