14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. VIDEO. Adrian Sobaru, audiat la Parchetul Judecătoriei S1. Instanța a decis...

UPDATE. VIDEO. Adrian Sobaru, audiat la Parchetul Judecătoriei S1. Instanța a decis arestarea la domiciliu a angajatului TVR

UPDATE. Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au decis, joi, ca Adrian Sobaru să fie arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat pentru distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului. El și-a recunoscut fapta.

Avocatul a spus că este mulţumit de decizia dispusă de judecător de arestare la domiciliu a lui Adrian Sobaru, precizând că se va consulta cu clientul său dacă o va ataca. El a adăugat că Adrian Sobaru şi-a recunoscut fapta în faţa magistraţilor şi a arătat că o regretă, potrivit Mediafax.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_max/3f83f68adadc255a75bccf1e3cc518d7/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

 

Avocatul a mai spus că Sobaru nu avea în maşină vreo butelie sau alte dispozitive explozive, iar în rezervorul autoturismului era aproximativ un litru de benzină. El a precizat că Sobaru le-a spus anchetatorilor că se miră că a reuşit să ajungă la Guvern cu atât de puţină benzină în rezervor.

UPDATE. Procurorii cer arestarea lui Adrian Sobaru. El va fi trimis cu mandat de arestare în fața judecătorilor cu acuzațiile de tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere. 

Sobaru ar fi avut butelii cu gaz în portbagajul mașinii.

Citește și: FOTO. Vedeta A3 și a USL, Adrian Sobaru, atentat cu Dacia Break la Guvern. El a fost reținut pentru 24 de ore

—-

Procurorii vor decide dacă vor cere instanţei arestarea preventivă a angajatului TVR Adrian Sobaru sau dacă acesta va fi cercetat sub control judiciar după ce bărbatul va fi audiat joi la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Potrivit Mediafax, angajatul TVR Adrian Sobaru a fost reţinut miercuri seară de către poliţişti, pentru distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice, după ce a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului.

Poliţiştii l-au adus joi dimineaţă pe Sobaru din arest la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, unde va da o declaraţie în faţa procurorilor. La finalul audierilor, procurorii vor decide dacă vor cere instanţei să emită un mandat de arestare pe numele lui Sobaru sau dacă acesta va fi pus în libertate, după expirarea ordonanţei de reţinere emisă miercuri, pentru 24 de ore.

La intrarea în sediul Parchetului, Adrian Sobaru nu a făcut nicio declaraţie. Avocatul acestuia a venit la Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 pentru a fi prezent la audieri.

Angajatul TVR Adrian Sobaru, care în 2010 s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, a intrat miercuri cu maşina în poarta de la Palatul Victoria. După ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu maşina în curtea Palatului Victoria, unde a mai mers câteva zeci de metri.
Ulterior, Sobaru a fost imobilizat de jandarmi şi dus la Secţia 1. El le-a strigat jandarmilor care l-au imobilizat: "Vă place cum arată ţara asta?", după cum au relatat martorii incidentului.

Poliţiştii l-au audiat mai multe ore şi au emis pe numele lui ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.
Potrivit Poliţiei Capitalei, Sobaru a lovit cu intenție una dintre barierele de acces spre sediul Guvernului României.

"Menționăm faptul că acesta nu prezenta leziuni, deţine permis de conducere valabil, iar autoturismul este proprietate personală. Bărbatul a fost audiat de polițiști pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, la finalizare fiind emisă ordonanță de reținere pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice", a precizat Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.
Reprezentanţii TVR au declarat, pentru MEDIAFAX, că Adrian Sobaru, electrician iluminare filmare în cadrul Serviciului Energo-Tehnologic al Televiziunii Române, se afla în afara programului de lucru în timpul incidentului de la Guvern în care a fost implicat.

"La fel ca şi ceilalţi angajaţi ai Serviciului, Adrian Sobaru are program de lucru fracţionat şi, conform programării, era în timpul liber", au mai spus reprezentanţii TVR.

TVR nu a precizat dacă va lua măsuri în ceea ce îl priveşte pe Sobaru, având în vedere calitatea acestuia de angajat al Televiziunii Române, mai scrie Mediafax.

La şedinţa Camerelor Parlamentului din 23 decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest, el strigând: "Boc, aţi luat drepturile copiilor".

Sobaru a căzut atunci, de la cinci metri, peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a rupt. El purta un tricou pe care scria "Ne-aţi ciuruit/ Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi LIBERTATEA".

Cele mai citite

Un bărbat a fost accidentat mortal de un tren în Gara Ploiești Vest

Un bărbat a fost accidentat mortal de tren, marţi seară, în Gara Ploieşti Vest, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, potrivit agerpres.ro. Conform sursei...

Județul Bihor are o nouă destinație speologică și turistică

Județul Bihor are o nouă destinație turistică spectaculoasă la mai puțin de 30 de kilometri de Oradea: un circuit de cinci kilometri în comuna...

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat. Este în stare gravă. Un agresor a fost reținut

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat și a fost transportat la un spital. UPDATE: Starea premierului Slovaciei este gravă. El a fost internat la...
Ultima oră
Pe aceeași temă