13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAfaceristul prahovean, Mihai Matei, arestat preventiv

Afaceristul prahovean, Mihai Matei, arestat preventiv

UPDATE 20:41, miercuri  Mihai Matei, suspectat de fraudă cu fonduri europene cu un prejudiciu de două milioane de euro şi reţinut marți de procurorii DNA Ploiești după 12 ore de percheziţii şi audieri, a fost arestat preventiv, miercuri, de Tribunalul Prahova. Decizia instanșei poate fi contestată la Curtea de Apel Ploieşti.  

UPDATE 20:56  Afeceristul Mihai Matei, acuzat de fraude cu fonduri europene, cu un prejudiciu de două milioane de euro, a fost reţinut de către procurorii DNA Ploieşti, marţi seară, la finalul a peste 12 ore de percheziţii şi audieri, scrie Mediafax.

La ieşirea de la DNA, acesta nu a făcut nicio declaraţie.

***

Omul de afaceri prahovean Matei Mihai care controlează o firmă de construcţii ce are contracte de mai mulţi ani cu autorităţi publice din Prahova a fost adus, marţi după-amiază, la audieri, la DNA Ploieşti, după opt ore de percheziţii la firma, dar şi la locuinţa sa şi a rudelor sale, anunță Mediafax.

Percheziţiile au avut loc în municipiul Câmpina, iar la finalul descinderilor Mihai Matei şi soţia acestuia, Aura, au fost aduşi cu duba la audieri, la DNA Ploieşti. Mihai Matei este suspectat că a accesat fonduri europene în baza unor documente false, pretinzând că a cumpărat din bani europeni o staţie de betoane pe care o deţinea deja.

Anterior, la DNA Ploieşti fuseseră aduşi doi dintre angajaţii firmei Matero Ama, audiaţi iniţial în calitate de martori, în urma audierilor procurorii schimbând încadrarea juridică din cea de martor în cea de suspect, au declarat surse judiciare.

 

 

 

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă