15.8 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialAgenția de Investigare Feroviară a ridicat cutia neagră a locomotivei care a...

Agenția de Investigare Feroviară a ridicat cutia neagră a locomotivei care a deraiat, sâmbătă, în Hunedoara. Autoritățile încearcă să stabilească cu ce viteză rula trenul

Cutia neagră a locomotivei care a deraiat, sâmbătă, între localitățile Bănița și Merișor, din județul Hunedoara, a fost ridicată, marți, de reprezentanții Agenţiei de Investigare Feroviară (AGIFER), în pezența polițiștilor și cu acceptul procurorilor hunedoreni, pentru a vedea viteza cu care rula trenul, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

„A fost ridicată cutia neagră a locomotivei. Este vorba despre un dispozitiv care înregistrează viteza cu care se deplasa trenul. E foarte probabil ca accidentul feroviar să se fi produs din cauza sistemului de frânare. Din ce motive, eroare umană sau defecţiune tehnică, rămâne de văzut”, au precizat sursele citate.

 

Citește și:  FOTO: Două persoane au murit, după ce un tren de marfă a deraiat între Petroșani și Simeria. A fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă. CFR: Incidentul ar fi fost cauzat de o defecțiune la sistemul de frânare al trenului. Agenția de Investigare Feroviară va ancheta incidentul 

Un tren de marfă care aparține unui operator privat a deraiat, sâmbătă, între stațiile Banița și Merișor. Traficul feroviar a fost blocat. Potrivit reprezentanților ISU, două persoane au murit.


Datele de pe cutia neagră trebuie să fie transmise şi procurorilor hunedoreni care investighează dosarul de ucidere din culpă deschis ca urmare a decesului celor doi mecanici.

Doi mecanici au murit, după ce trenul de marfă în care se aflau a deraiat. Ca urmare a incidentului, a fost deschis un dosar de ucidere din culpă. Accidentul este anchetat de o comisie mixtă Procuratură/AGIFER.


Citește și:  Cine sunt persoanele care și-au pierdut viața, sâmbătă, după ce trenul de marfă în care se aflau a deraiat. Unul dintre mecanici era pasionat de locomotive, astfel că a continuat să lucreze în domeniu chiar și după pensionare 

Doi mecanici și-au pierdut viața, sâmbătă, după ce trenul de marfă în care se aflau, a deraiat, în zona Merișor, din județul Hunedoara. Unul dintre bărbați, Alexandru Garcea, avea 66 de ani și era pasionat de locomotive. Astfeș, deși el ieșise la pensie, a decis să se angajeze în sistemul privat, din dragoste pentru meseria sa.


 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă