18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAgenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate va fi operaţională la sfârşitul...

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate va fi operaţională la sfârşitul anului

Ministerul Justiţiei îşi propune ca, până la sfârşitul anului, Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) să fie pe deplin operaţională, a declarat secretarul de stat în MJ Adrian Baboi-Stroe, citat de Agerpres

“Demersurile de operaţionalizare a ANABI sunt în conformitate cu calendarul stabilit iniţial, (…) ne menţinem obiectivul asumat iniţial ca Agenţia să devină funcţională la sfârşitul lunii iunie a acestui an, (…) ne propunem ca, până la sfârşitul anului, să avem Agenţia pe deplin operaţională şi spaţiile de stocare, de depozitare identificate în toată ţara, astfel încât să poată primi diversele bunuri ce sunt primite în administrare, să avem o primă versiune a aplicaţiei informatice care va gestiona administrarea bunurilor indisponibilizate. (…) Când spun operaţionalizare – la sfârşit de iunie înseamnă că, la finalul acelei luni, pot să pornesc cu un nucleu, cu conducere, consiliu de coordonare, cu un personal de pornire de – să zicem – 10 – 15 angajaţi şi, mai departe, instituţia trebuie să facă paşii următori, adică să continue concursurile de angajare până în limita de 35 de angajaţi şi să aibă inventarul spaţiilor de depozitare (…) să aibă 17 – 18 protocoale de colaborare interinstituţională semnate cu toate instituţiile de profil şi aplicaţia informatică cu ajutorul căreia se gestionează bunurile indisponibilizate – deci toată această agendă de lucru este prevăzută pentru acest an”, a menţionat Baboi Stroe, cu prilejul unei conferinţe. 

Referitor la sediul ANABI, el a menţionat că sunt variante în lucru şi încă nu s-a luat o decizie. 

“Practic trebuie să ne asigurăm că nimeni nu se îmbogăţeşte din săvârşirea de infracţiuni, principiul ‘Crime does not pay’. Odată devenită operaţională, ANABI poate contribui la respectarea acestui principiu esenţial. Avem astfel şansa ca toate sumele rezultate sau cea mai mare parte a sumelor rezultate din infracţiuni, inclusiv imobilele confiscate, să fie reîntoarse în societate, în proiecte concrete, măsurabile, verificabile. Ne propunem deci ca fiecare leu rezultat şi recuperat din infracţiuni să se întoarcă în educaţie, sănătate, în proiecte sociale şi în măsuri de prevenire a formelor grave de criminalitate”, a afirmat secretarul de stat. 

La rândul său, Lilian Ilie, şef serviciu Direcţia Executări Silite – Cazuri Speciale a ANAF, a menţionat că, printr-o hotărâre de guvern din 2015, s-a prevăzut înfiinţarea direcţiei pe care o reprezintă, precum şi a Serviciilor Executări Silite – Cazuri Speciale în cadrul Direcţiilor Generale Regionale ale Finanţelor Publice. 

“Noi nu funcţionăm decât de la începutul anului. (…) Pe linia recuperării creanţelor bugetare, prejudiciul provenit din infracţiuni în dosarul ICA s-au recuperat deja 5,388 milioane de lei, în dosarul Rafo II s-a recuperat suma de 25,7 milioane de lei, iar pe linia valorificării bunurilor confiscate în materie penală, în dosarul ICA au fost evacuate şi preluate, în scopul valorificării, trei dintre cele patru imobile confiscate, iar în dosarul Iancu sunt în curs de preluare 36 de apartamente situate în Bucureşti, unele dintre ele au fost preluate, nu am reuşit la toate, pentru că unele sunt ocupate abuziv, va trebui probabil să ne folosim de instituţia evacuării”, a explicat Lilian Ilie. 

“Legal Magazin” a organizat joi o conferinţă pe tema soluţiilor de recuperare a prejudiciilor din infracţiuni. AGERPRES/(A, AS – autor: Iulia Carciog, editor: Georgiana Tănăsescu)

FOLOSIREA ACESTEI ŞTIRI ÎN MEDIUL ONLINE IMPLICĂ CITAREA SURSEI CU LINK SPREwww.agerpres.ro

| ID: 4495600 | Data:2016-05-26 14:25:48 | Slug:JAI-MJ-ANABI

14:23  Fotbal: Ivorianul Yaya Toure preferă Premier League în pofida ofertelor ameţitoare din China
14:22  MAE: Atenţionare de călătorie – mişcări sociale vaste în Franţa

Bucureşti, 26 mai /Agerpres/ – Principalul sindicat din Franţa a anunţat o vastă mişcare socială pe întreg teritoriul acestei ţări, care va afecta aprovizionarea cu combustibil, multe dintre rafinării fiind deja în grevă, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-o atenţionare de călătorie emisă joi. 

Potrivit sursei citate, greva va acoperi mai multe sectoare de activitate, alăturându-se mişcării inclusiv angajaţii centralelor nucleare. 

“Transporturile în comun (metrou, RER, tren) sunt perturbate. Pe site-ul reţelei naţionale de căi ferate franceze – SNCF a fost deja postată comunicarea că, pentru 26 mai 2016, persoanele care au programate călătorii în această perioadă să-şi verifice orarul deplasărilor prin compania de transport. Totodată, pe site-ul companiei aeriene Air France a fost postat un comunicat din care reiese că, pe fondul mişcării de grevă a Aviaţiei Civile, se are în vedere o adaptare a orarelor de zbor pentru cursele cu plecare de pe aeroportul Paris – Orly, prevăzându-se pentru data de 26 mai 2016 anularea a aproximativ 15% din zborurile cu decolare de pe acest aeroport”, precizează MAE. 

Aceeaşi sursă menţionează că vor fi operate totalitatea zborurilor cu plecarea de pe aeroportul Charles de Gaulle, precum şi a zborurilor de lung curier, dar sunt propuse o serie de măsuri comerciale alternative pentru amânarea sau modificarea zborurilor. Cetăţenii români care au programate deplasări în această perioadă sunt sfătuiţi să-şi reconfirme orarul de zbor prin compania de transport.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Coreea de Nord a trimis o delegație în Iran, pentru discuții economice și militare. Ambele țări avansează în domeniul nuclear

O delegație din Coreea de Nord a plecat de la Phenian spre Iran, unde urmează a fi primită de oficiali de la Teheran. Delegația nord-coreeană...

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...
Ultima oră
Pe aceeași temă